Girona

Desnivell per corregir

El Girona assumeix la inconveniència de tenir el filial tan avall i regira el discurs per afegir l’ascens a l’objectiu de la formació

“Estic molt il·lusionat de ser una peça més d’aquest club que creix”, diu Quique Álvarez

La distància entre el Girona i el Girona B fa mal d’ulls. El primer equip farà sonar l’himne de la Champions –i entre altres efectes, el filial tastarà la Youth League– i en canvi el filial tornarà a arrencar a la tercera divisió FEF. Hi ha tanta diferència que el club, que en anys anteriors no s’havia fixat l’ascens com a objectiu, ha regirat el discurs. I la presentació de Quique Álvarez com a entrenador del filial va servir per deixar clar, amb missatges de Quique Cárcel, Albert Síria i el mateix tècnic, que pujar és una necessitat. Sense obviar la formació, raó de ser d’un filial, però assumint el doble objectiu.

“És una aposta important per al club. Sabem la importància que agafa el fet d’intentar fer un pas endavant amb el Girona B. Sempre he estat bastant prudent amb les condicions que ha hagut de treballar el filial. Ara sí que agafa un rol important la distància que hi ha entre els dos equips, i creia que aquest any s’havia de fer una aposta important”, resumia el director esportiu, convençut que l’experiència de Quique Álvarez els ajudarà a fer el salt. En la mateixa línia, el director de l’acadèmia, Albert Síria, parlava d’una “temporada important per intentar connectar una prioritat, treballar el talent i promocionar-lo, i el rendiment”, amb l’objectiu “de fer un pas pel que fa a categoria, per escurçar la distància amb el primer equip”.

Quique Álvarez, que formarà tàndem amb el seu germà Òscar –exjugador del Girona–, tanca una etapa d’ajudant de Javi Calleja. “El cos em demanava entrenar. Em va arribar la proposta del Girona i per a mi és un lloc ideal per tornar a ser primer entrenador. És un repte ajudar els nanos a créixer, intentar que algun pugui arribar a ajudar el primer equip. I en l’aspecte competitiu, intentar que aquest equip pugui estar en una categoria superior. Estic molt il·lusionat i content de ser una peça més d’aquest club que està creixent.” El tècnic assumeix el doble repte: “La prioritat d’una acadèmia ha de ser formar jugadors perquè puguin servir per al primer equip. Però no podem oblidar que hi ha un objectiu que és pujar l’equip, que m’ho han deixat clar i no me n’amago. Espero poder lluitar per pujar, sense oblidar l’altra part.” Convençut que “l’any de patiment” ajudarà els jugadors que continuen al Girona B, Álvarez no havia parlat amb Míchel abans de ser presentat. “L’estil que té ell m’agrada molt. Serà difícil fer-ho igual, però ens intentarem apropar”, sentenciava.

La Youth League

L’altra novetat serà la participació del juvenil A en la Youth League, amb els millors equips del continent, en paral·lel a la presència del primer equip a la Champions. “No canviarà el dia a dia. L’únic canvi que hi ha és la visibilitat que tindrà el juvenil”, explicava Albert Síria. “S’està intentant estructurar una plantilla amb talent i qualitat, preparada no només per a la Youth League sinó per al que ha de ser el Girona. I que si fa falta pugui aportar rendiment al filial”, assenyalava el màxim responsable del planter.

LES FRASES

Ara sí que agafa un rol important la distància entre els dos equips, i s’havia de fer una aposta
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU
Estem segurs que el cos tècnic ens aproparà a l’objectiu d’escurçar la distància
Albert Síria
DIRECTOR DE L’ACADÈMIA
La prioritat en un filial ha de ser formar jugadors per al primer equip, però m’han deixat clar un objectiu i no me n’amago
És feina nostra que la gent en dinàmica al primer equip, quan baixin tinguin els peus a terra
Quique Álvarez
ENTRENADOR DEL GIRONA B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)