Girona

Una festa del futbol gironí

Pretemporada. L’Olot rebrà demà (19 h) a l’estadi municipal la visita del Girona de Míchel, tot un convidat de luxe, en un partit amistós que també englobarà un component social i solidari

El Girona visitarà demà a les 19 h l’estadi municipal d’Olot, en un duel gironí entre els dos conjunts de més categoria de la província que ja es va disputar l’estiu passat per arrencar la pretemporada al mateix escenari, però que enguany agafa una altra dimensió. Al davant, els de Pedro Dólera hi tindran l’equip dirigit per Míchel Sánchez, que no és el mateix que el de fa 12 mesos. Aquell amistós, farcit de gols, es va resoldre amb un resultat força cridaner (2-4). Urri va obrir la llauna ben aviat (1-0, 4’), però Minsu va empatar un quart d’hora més tard (1-1, 19’). No obstant això, l’Olot es va tornar a avançar gràcies a un gol d’Arnau Forés (2-1, 27’), i aquest va ser el marcador amb què es va arribar a la mitja part. A la segona meitat, el Girona va posar la directa, i dos gols en cinc minuts després de la represa, el primer, d’Iker Almena (53’), i el segon, de Manu Vallejo (58’), van permetre capgirar el resultat (2-3). Finalment, Pau Víctor va sentenciar en el temps afegit (2-4, 91’).

Un any després, les coses han canviat. Ara, els garrotxins s’han refet del descens que van patir el curs 2022/2023, i ho han fet tornant per la via ràpida a la 2a divisió FEF, la quarta categoria estatal. D’altra banda, el Girona acaba de signar una temporada espectacular, la millor de la seva història, que l’ha dut a enfilar-se fins als 81 punts i acabar en tercera posició en la classificació de primera divisió, fet que garanteix als blanc-i-vermells disputar la pròxima edició de la màxima competició continental. És per això que els olotins reben un rival de luxe, en un enfrontament que servirà per començar a acumular minuts de joc a les cames. Segons el president de l’Olot, Joan Agustí, per als locals no serà un partit qualsevol. “Ens visita un Girona de Champions League. Per a nosaltres sempre és una alegria rebre visitants d’aquest renom. És un repte important que preparem amb tota la il·lusió del món, i l’afrontem amb el respecte que mereix el rival. Intentarem donar una bona imatge i, sobretot, esperem que cap jugador es lesioni. Serà un dia maco per a l’espectador. Creiem que hi ha motius més que suficients perquè sigui una gran festa del futbol gironí.”

A més, l’amistós es veu englobat per un component social, i és que l’activista Jordi Cuixart, expresident d’Òmnium Cultural, entitat amb la qual l’Olot té un conveni de col·laboració en defensa de la llengua i la cultura catalanes, serà l’encarregat de fer el servei d’honor, després de passar gairebé quatre anys a la presó. “És un homenatge a una persona valenta i compromesa, amb capacitat de lideratge, que reflecteix uns valors amb què ens emmirallem”, assegura Agustí. Paral·lelament, el club garrotxí, en col·laboració amb la Fundació Albert Bosch, impulsarà una iniciativa solidària que consistirà a destinar un euro de cada entrada venuda del partit a la lluita contra el càncer infantil, concretament al projecte Realitat Millorada, per a la reforma de l’àrea oncològica de l’hospital Vall d’Hebron. “No és la primera vegada que duem a terme una iniciativa com aquesta. Ho vam fer en la final de la copa Catalunya, celebrada el mes de març passat al nostre camp, i també en l’amistós de fa un any entre l’Olot i el Girona. Creiem que el futbol pot aportar valor social, i continuarem donant suport a aquestes iniciatives sempre que tinguem l’oportunitat de fer-ho”, reivindica el president, que considera que “no hi ha excuses” perquè el municipal no presenti un bon ambient i fa una crida als aficionats garrotxins i gironins per aconseguir-ho.

LA PRÈVIA

Ens visita un Girona de Champions League. És un repte important que preparem amb tota la il·lusió del món
Creiem que hi ha motius més que suficients perquè el partit a Olot sigui tota una festa per al futbol gironí
Jordi Cuixart farà el servei d’honor. És un homenatge a algú que reflecteix uns grans valors
Joan Agustí
PRESIDENT DE L’OLOT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)