Girona

Sense fer volar coloms

Míchel analitza la temporada 2024/25 deixant clar que l’única obligació torna a ser la permanència

La gestió de les tres competicions, un element clau segons el tècnic, satisfet amb els fitxatges fets fins ara

El Girona prepara des de dimecres passat la temporada 2024/25. Una temporada molt especial per mil i un motius. Serà la primera vegada que els gironins encadenaran tres cursos a primera divisió, però sobretot quedarà a la memòria com la temporada de l’estrena a la Champions League. Són, però, motius que el tècnic, Míchel Sánchez, vol que serveixin per il·lusionar-se i no pas per pressionar-se, i és que el de Vallecas és plenament conscient que acostar-se al nivell de la temporada passada és complicadíssim i que abans de l’inici del curs és el moment de redimensionar els objectius d’aquest curs. “Per a nosaltres jugar la Champions és un somni, però l’hem d’aparcar i deixar-lo una mica al costat. Hem de pensar a fer una bona feina en la pretemporada per preparar-nos bé per a la lliga, que és el més important. Els jugadors entenen que és una temporada molt especial per la Champions, però tots tenim clar que el més important és el creixement del club i això passa per continuar a primera divisió. La lliga és el principal objectiu del club. Després ja mirarem la Champions i farem el millor possible”, assenyala el tècnic blanc-i-vermell en una entrevista concedida als mitjans del club en què, per primera vegada, analitza obertament el que els espera, als gironins, aquesta temporada. A més, Míchel va expressar un desig, i és que el primer partit del Girona a la Champions sigui a Montilivi.

Amb els peus a terra. Aquesta és la manera com Míchel entén que el Girona ha d’afrontar una temporada plena d’emocions, però també de dificultats. I és que de res serveix la tercera posició del curs passat. S’haurà de remar de nou des del primer dia i fer-ho en unes circumstàncies a les quals els blanc-i-vermells no estan acostumats, amb un calendari que no donarà treva. “Hem d’estar preparats per jugar en tres competicions. En el poc temps que tenim per entrenar-nos hem de fer entrenaments de molta qualitat. És tenir qualitat en lloc de quantitat. A la plantilla també pensem que és així. No volem molts jugadors, sinó jugadors amb talent”, diu Míchel, que sap que les primeres jornades de lliga seran difícils. “És un calendari difícil. És veritat que començar amb dos partits a fora té més dificultat, però hem d’anar a poc a poc. Pensarem en el primer partit i ja anirem mirant el que vindrà.”

Tot sigui dit, el Girona no parteix amb el comptador a zero, i és que mantenint, de moment, la major part del bloc del curs passat els blanc-i-vermells tenen les bases del dia a dia molt clares. “Com sempre les sensacions són molt bones perquè tenim una gran atmosfera de treball i tothom té ganes i motivació. De moment són dies d’aclimatació, però tinc la sensació que tot el món aquí és feliç, i per a mi això és molt important. Penso que en aquest club tothom té la sensació que al costat hi té un amic. El més important és el camí que hem de fer junts, estant units. Ho hem de fer veure ràpidament als jugadors que han vingut nous i per això és important la gent que porta més anys al club.”

Lògicament, de la plantilla amb la qual treballa ara Míchel a la que tindrà quan comenci la lliga i, encara més, quan es tanqui el mercat, hi pot haver molts canvis. De moment, però, el de Vallecas es mostra encantat amb les noves incorporacions –Krejcí, Abel Ruiz, Van de Beek i Gabriel Misehouy–. “Són jugadors que ens faran millors perquè són bons i tenen talent, que és el que necessita l’equip. A més, són perfils de la nostra manera d’entendre el futbol i fer les coses”, analitza el tècnic, que també va tenir unes paraules per Aleix Garcia i Borja García, dos jugadors importants en la història del Girona que han deixat el club. “El futbol té aquesta cosa negativa que gent que ha fet coses molt bones pel club no estarà amb nosaltres. Estem agraïts pel que han fet i és un moment trist, però hem de continuar”, va dir.

EL PROTAGONISTA

És un curs especial per la Champions, però tots tenim clar que l’objectiu és el creixement del club i això passa per continuar a primera
És un somni, però l’hem de deixar una mica al costat. La lliga és el principal objectiu i a la Champions farem el millor possible
En el poc temps que tenim per entrenar-nos hem de substituir la quantitat per la qualitat
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)