Que serveixi d’alerta

El Girona pateix des del primer minut al Sant James Park contra un Newcastle que el domina a les dues àrees

Els gironins van sofrir, sobretot, en el joc defensiu i van topar amb un equip molt més consolidat físicament

Newcastle 4 Girona 0

NEWCASTLE:Nick (ruddy, 76’), Livramento, Krafth, Burn (Hernes, 89’), Hall, Joelinton, Longstaff, Miley (Parkinson, 63’), Muprhy, Isak (Stanton, 89’)i Gordon (Sanusi, 46’).GIRONA:Gazzaniga, Arnau (Antal, 74’), Francés, David, Blind, Romeu (Solís, 62’), ), Yangel, Iván Martín (Almena, 74’), Van de Beek (Misehouy, 62’), Villa (Ureña, 62’) (i Portu.GOLS:1-0 (4’), Longstaff. 2-0 (14’), Muprhy. 3-0 (16’), Gordon. 4-0 (38’), Longstaff.ÀRBITRE:Michael Oliver.T.G.:Cap.T.V.:Cap.

El Girona va encaixar una dura derrota al Sant James Park, on el Newcastle va dominar des del primer minut. Tot i l’esforç dels gironins per canviar el rumb, especialment en la segona meitat, els errors defensius i l’eficàcia dels anglesos van marcar el partit. Malgrat una millora en atac en els segons 45 minuts, el conjunt de Míchel no va aconseguir retallar la distància i va acabar el matx amb sensacions negatives. Aquesta prova deixa deures importants abans de l’inici de la lliga.

El partit va començar amb una pressió alta del Girona, però el Newcastle de seguida va destapar les vergonyes dels gironins i va obrir el marcador en el minut 4 en la seva primera ocasió, amb una transició ràpida que Longstaff va culminar dins l’àrea. En el minut 12, una pèrdua en la sortida de pilota va permetre a Murphy marcar el segon gol després d’una assistència d’Isaak. El Girona va intentar reaccionar amb una recuperació de Van de Beek que va acabar amb un xut dur de Yangel Herrera, però el porter Nick Pope el va aturar amb una mà brillant. En el minut 15, un altre error del Girona va donar lloc al tercer gol del Newcastle, deixant l’equip molt tocat físicament. En el minut 20, un penal comès per Alejandro Francés va ser aturat per Gazzaniga, evitant un marcador encara més contundent. Eren uns minuts en què els catalans no podien sortir del seu camp.

El Newcastle va continuar dominant, i en el minut 24 Burn va estar a punt de fer el quart gol amb un xut que Gazzaniga va treure de sota els pals. Finalment, en el minut 37, Longstaff va aprofitar un rebot dins l’àrea per marcar el 4-0, arrodonint una primera part molt complicada per al Girona, que va arribar al descans amb la defensa del tot superada.

Millora molt tímida

La segona meitat va començar sense canvis en l’alineació del Girona, però amb una actitud més agressiva en atac. Tot i això, el Newcastle continuava generant perill. A mesura que avançava el partit, el Girona va augmentar la intensitat i va obligar els locals a defensar-se al seu camp. En el minut 59, Oriol Romeu va estar a punt de marcar amb una rematada de cap que va sortir fora per poc. Míchel va fer els primers canvis en el minut 62, fent entrar Misehouy, Solís i Ureña, que van aportar una mica més de frescor en atac. Tot i una bona transició que va posar en dificultats la defensa del Newcastle per primera vegada en inferioritat, Misehouy no va poder finalitzar l’acció.

En el minut 83, una centrada d’Almena gairebé va trobar Ureña al segon pal, però la pilota no va acabar en gol. El Newcastle va respondre en el minut 84 amb un contraatac que Gazzaniga va aturar, mantenint el marcador. En els minuts finals, el partit va ser una anada i tornada constant, amb Gazzaniga salvant diverses ocasions.

Almena va destacar amb bons minuts, generant perill amb les seves incursions. En el minut 88, una combinació entre Misehouy i Almena va permetre a Portu rematar de cap, però un defensor del Newcastle va salvar sobre la línia. Malgrat la millora en atac, el Girona no va aconseguir retallar la distància. Avui el conjunt de Míchel té l’oportunitat a Bournemouth de donar una millor imatge i corregir situacions en del joc, indispensable abans de començar la lliga

TOUS EN DEFENSA

L’equip es va veure superat tant per dins com per fora i va encaixar 4 gols

POC PRODUCTIUS

El Girona només va fer dos xuts entre els tres pals i no va donar sensació de perill

Bryan Gil, canvi d’última hora

L’extrem Bryan Gil va notar molèsties musculars durant l’escalfament abans del partit i va ser declarat baixa per precaució. Els fisioterapeutes de l’equip li van recomanar descansar, tot i que es preveu que pugui tenir minuts en el pròxim partit. En el seu lloc, Oriol Romeu va redebutar amb el Girona, ocupant la posició de pivot. A més, Óscar Ureña i Jhon Solís també van tenir els seus primers minuts de pretemporada. Ladislav Krejci continua de baixa a causa de molèsties que li impedeixen estar al cent per cent, i el club és prudent amb la seva recuperació després de jugar molts minuts en l’Eurocopa. D’altra banda, Viktor Tsygankov ha completat els seus primers entrenaments, però continua fora de la convocatòria per febre; ahir havia de ser titular, però es va quedar a l’habitació de l’hotel, com Valery. A més, Francés va mostrar molèsties al final de la primera part, però va completar el matx. Mentrestant, Manu Vallejo treballa al marge i té els dies comptats a Girona.

Un aspecte que cal millorar

El Girona va mostrar un nivell defensiu preocupant en el partit, amb una gran debilitat en la defensa dels extrems. Alexander Isak va fer el que va voler per la banda d’Arnau i Alejandro Francés, deixant els gironins totalment superats. Tant en l’aspecte col·lectiu com en l’individual, l’equip va patir en la seva estructura defensiva. No només es van veure desbordats per les bandes, sinó que els migcampistes també van tenir dificultats per recuperar posicions. Joelinton va tenir via lliure per pujar la pilota i propiciar dues dianes locals. Les errades en la sortida de pilota van ser decisives, ja que van propiciar, també, dos gols dels anglesos. La falta de coordinació i de reacció a la pressió del rival va deixar l’equip amb moltes deficiències defensives que s’hauran d’abordar abans de començar la lliga. David López va perdre una pilota sortint des de la defensa, un aspecte que el Girona també haurà de millorar amb la vista posada al Villamarín. La pressió alta dels rivals és un gran impediment.