Girona

Asprilla, alta de rècord

El Girona fitxa la jove promesa colombiana Yáser Asprilla per 20 milions més variables

El futbolista pot jugar de mitjapunta o extrem, i destaca per la seva capacitat de desequilibri i arribada en la zona de tres quarts

El Girona ha donat un cop d’efecte al mercat de fitxatges amb l’arribada del talentós jugador colombià Yáser Asprilla. Procedent del Watford, que recentment va baixar a la Championship anglesa, Asprilla s’ha convertit en el fitxatge més car de la història del club català, en una operació que s’ha tancat per 20 milions fixos més variables; amb variables incloses podria arribar als 25. El colombià firma un contracte llarg amb el Girona, fins al 2030, rècord també a les oficines de la direcció esportiva. Aquest moviment representa una inversió significativa per al futur esportiu del Girona, i reflecteix l’ambició del club de consolidar-se en la màxima categoria del futbol espanyol.

Un talent polivalent

Yáser Esnéider Asprilla Martínez, nascut el 19 de novembre del 2003 a Bajo Baudó (Colòmbia), arriba a Montilivi amb l’etiqueta d’una de les joves promeses més prometedores del futbol sud-americà. Amb només 20 anys, Asprilla ja ha demostrat la seva versatilitat tant en la posició de mitjapunta com en la d’extrem. Tot i ser esquerrà, el colombià se sent còmode jugant a cama canviada, fet que li permet desplegar el seu joc per dins, on destaca pel seu desequilibri, capacitat de desbordament i arribada a l’àrea rival. També se l’ha vist jugar per fora en les darreres temporades a Anglaterra, on ha anat perfeccionant les seves habilitats.

Asprilla va començar la seva carrera a Colòmbia amb l’Envigado FC, on va debutar a primera A el 13 de desembre del 2020. Va començar a destacar amb l’equip colombià, en què va jugar 20 partits i va marcar cinc gols el 2021. Aquesta progressió va cridar l’atenció del Watford, que el va incorporar el 2022. Tot i el descens del club anglès, Asprilla va ser una peça clau amb 47 partits i sis gols la temporada passada.

Un fitxatge de rècord

El Girona ha apostat fort per Asprilla i confia en el seu potencial perquè la plantilla faci un salt de qualitat. La inversió de més de 25 milions d’euros no només suposa un rècord per al club, sinó que també reflecteix el compromís del Girona per assegurar-se un futur competitiu a la primera divisió. L’arribada del jove colombià és vista com una aposta segura per donar continuïtat al projecte esportiu de l’entitat catalana, que aspira a consolidar-se entre els millors equips de LaLiga. Amb aquesta operació, el Girona reforça la seva posició en el mercat de fitxatges, i demostra que té l’ambició i els recursos necessaris per competir al màxim nivell.

A més del seu talent individual, Asprilla arriba amb experiència internacional. Ja ha defensat els colors de la selecció absoluta de Colòmbia en sis ocasions, en què ha marcat dos gols, i va ser subcampió de la copa Amèrica aquest mes de juliol passat. El seu debut amb la selecció es va produir el 16 de gener del 2022, i des de llavors ha estat un habitual en les convocatòries. Aquest bagatge internacional li atorga una maduresa i una visió de joc que seran clau per a l’equip. El Girona no només afegeix un jugador de qualitat, sinó també un futbolista amb projecció internacional, que podria ser decisiu per al futur del club a curt i llarg termini. Ara, només queda esperar per veure com es desenvolupa Asprilla sota les ordres de Míchel.

RÈCORD A GIRONA

Yáser Asprilla es converteix en l’operació més costosa de la història del club

PROJECCIÓ MUNDIAL

El jove colombià ja ha disputat sis partits amb la selecció absoluta de Colòmbia

LA FITXA

Yaser Esnéider Asprilla Martínez
Bajo Baudó (Colòmbia) 19/11/2003 (20 anys) Alçada: 1,85 m Posició: mitjapunta i extrem
Etapa de formació
Envigado
Etapa de sènior
2020
Envigado (primera A) 2 p.
2021
Envigado (primera A) 20 p., 5 g.
2022
Envigado (primera A) 18 p., 1 g.
2022/23
Watford (1a) 39 p., 1 g.
2023/24
Watford (1a) 47 p., 6 g.
2024/25
Girona (1a) ?
Palmarès
- Subcampió de la copa Amèrica (2024)
Altres
- Internacional amb la selecció de Colòmbia (6 partits, 2 gols)
Debuts
- 13/12/2020 a la 1a divisió colombiana
- 16/1/2022 amb la selecció absoluta
- 12/8/2022 a la Championship
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)