Girona

D’això se’n diu començar fort

El Girona rebrà a Montilivi el Liverpool, l’Arsenal, el Feyenoord i l’Slovan Bratislava, i visitarà el PSG, el Milan, el PSV i l’Sturm Graz en la fase lliga de la Champions League

El sorteig és tan benèvol per a l’aficionat com exigent per a l’equip

Ahir va ser un dia històric per al Girona FC. La golejada contra l’Osasuna (4-0), que va servir per esvair els dubtes, no va estar gens malament, però del que veritablement estava pendent l’abonat quan va sonar el xiulet inicial era del sorteig de la Champions League 2024/25. Tot i que la fita assolida el curs passat va ser incommensurable, costa d’assimilar que un equip que acaba d’iniciar la cinquena temporada a primera divisió pugui disputar la màxima competició continental. No obstant això, el conjunt dirigit per Míchel Sánchez, que va signar uns números estratosfèrics i va executar una de les propostes futbolístiques més atractives d’Europa, s’ha guanyat amb escreix el premi de disputar el torneig de clubs més prestigiós, i la presència del Girona en la gala, celebrada ahir a Nyon, corrobora, per si encara hi havia algun aficionat que no s’ho acabava de creure, que es tracta d’una realitat, i no pas d’un somni.

Amb el canvi de format, hi participen 36 equips repartits en quatre bombos en funció del coeficient sumat. L’entitat blanc-i-vermella va formar part del quart. Cada equip disputarà vuit partits en la fase lliga, quatre com a local i quatre a domicili, contra dos conjunts de cada bombo. Els vuit primers accedeixen als vuitens de final, mentre que el gruix d’equips que acabin entre la novena i la 24a posició hauran de disputar les eliminatòries de play-off per aconseguir-ho. Finalment, els últims dotze classificats queden eliminats.

El Girona rebrà a Montilivi el Liverpool, l’Arsenal, el Feyenoord i l’Slovan Bratislava, i visitarà el Parc dels Prínceps per jugar contra el PSG, San Siro per enfrontar-se al Milan, el Philips Stadion, feu del PSV Eindhoven, i el Merkur Arena, l’estadi de l’Sturm Graz austríac.

D’aquesta manera, el Girona ja coneix els rivals als quals s’enfrontarà en la seva primera experiència europea, un somni fet realitat per a l’afició de Montilivi i per als protagonistes, la plantilla i el cos tècnic, que tindran el repte d’afrontar sovint, amb la lliga pel mig, dos partits per setmana de màxim nivell. Caldrà veure com gestiona Míchel els minuts dels jugadors. El que està clar és que l’exigència del calendari farà que la implicació de tots els futbolistes sigui més necessària que mai. L’entrenador madrileny sempre ha remarcat que tots els jugadors són importants, i la direcció esportiva esgota les últimes hores del mercat per ampliar el fons d’armari mitjançant una o dues incorporacions. Precisament d’això en va parlar ahir Pere Guardiola, el president del consell d’administració, des de Nyon. El directiu, que juntament amb Ignasi Mas-Bagà, el director general, va representar institucionalment el Girona, va atendre els mitjans de comunicació després del sorteig per valorar la dificultat dels rivals. “Veníem sense expectatives, amb una mica de nerviosisme. Per la dimensió, la història i el pressupost dels rivals, ens han tocat equips difícils, però podem fer-los mal i hem de gaudir-ho perquè viurem partits impressionants contra els millors. El curs passat, el Girona va demostrar poder competir amb clubs importants i vam fer un paper impressionant.” Guardiola també va parlar de les previsions de cara a l’últim dia de mercat. “No he parlat sobre Eric Garcia amb Quique Cárcel. En cada finestra d’estiu hem tingut activitat d’entrades i sortides fins al final. Per tant, el més normal és que avui també n’hi hagi”, va sentenciar.

Pel que fa al calendari, els partits de la fase lliga tindran lloc entre el 17 de setembre i el 29 de gener, i el més probable és que el Girona comenci jugant a domicili. Si més no, aquesta ha estat la petició que ha fet el club a la UEFA, amb la intenció de guanyar temps per poder adequar l’estadi a les exigències del màxim organisme del futbol europeu, que encara no ha donat la seva resposta. Les eliminatòries de play-off es jugaran entre l’11 i el 12 i el 18 i el 19 de febrer.

Ens han tocat rivals molt difícils, però els podem fer mal. Viurem partits impressionants i hem de gaudir-ho
Pere Guardiola
PRESIDENT DEL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ del Girona FC
L’equip s’ha abstret del sorteig. Volem gaudir de la Champions i representar les comarques gironines
Míchel Sánchez
Entrenador del Girona FC

LES DATES

Lliga
J.1
17, 18 i 19 de setembre
J.2
1 i 2 d’octubre
J.3
22 i 23 d’octubre
J.4
5 i 6 de novembre
J.5
26 i 27 de novembre
J.6
10 i 11 de desembre
J.7
21 i 22 de gener
J.8
29 de gener
Play-off
Anada
11 i 12 de febrer
Tornada
18 i 19 de febrer
Vuitens
Anada
4 i 5 de març
Tornada
11 i 12 de març
Quarts
Anada
8 i 9 d’abril
Tornada
15 i 16 d’abril
Semifinals
Anada
29 i 30 d’abril
Tornada
6 i 7 de maig
Final
31 de maig del 2025 a l’Allianz Arena de Munic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)