Girona

Cárcel: “L’any passat va ser màgic i per això la comparació serà odiosa”

Com és habitual, passat uns dies i en fred, Quique Cárcel ha fet balanç del mercat de fitxatges estival del Girona. El director esportiu del club blanc-i-vermell ha respòs a totes les preguntes dels mitjans de comunicació referents a la darrera finestra d’incorporacions que ha deixat onze noves cares a la plantilla dirigida per Míchel Sánchez i fins a catorze baixes en total.

Valoració mercat

“Era un mercat complicat ja que veníem d’un excel·lent any. Sabíem que seria llarg i que podien passar coses. Hem pensat en les peces que podien marxar, en el nostra estil de joc pensar en els perfils que el tècnic necessitava per seguir jugant un bon futbol. Hi ha situacions que no hem pogut arribar o fer. La majoria de jugadors firmats els teníem clars, sabem de la dificultat d’aquest any, amb dues competicions dures com la lliga, la Champions i la copa, que ens portarà desgast. Hi ha una plantilla alta, amb dos jugadors per posicions i que podrem competir bé”.

Molt pressupost, handicap

“Amb el futbol que vam fer els jugadors volien venir al Girona. Quan vols un jugador que els altres equips volen els preus pugen. No hem pogut decidir fàcil el fet de comprar jugadors, ha estat difícil perquè competíem contra grans clubs”.

Limit salarial

“Hem pensat portar el màxim de jugadors possibles. Si haguéssim pogut portar un jugador que ens millorés la plantilla ho haguéssim fet, però no ho vam veure clar. Hi ha marge econòmic, veurem a l’hivern però ha de millor la plantilla i pensant en el futur del club. Hem intentat reduir el nombre de cedits, no és fàcil, però hi havia jugadors que no podíem comprar. Hem fet plantilla jove i gent d’experiència i tenim opcions de competir bé les dues competicions saben que el curs passat és excel·lent i que repetir-ho és gairebé impossible.

Perfil a la davanter

“Hi ha hagut moments que he pensat que es podia quedar Dovbyk, o no. Quan s’aproximaven els clubs a la clàusula era complicat. El fet d’estar a un Girona que millorava el pressupost era important vendre. Buscar un substitut pel Pitxitxi de la temporada era complicat. La d’Abel Ruiz era una figura clara i si s’hagués quedat també s’hagués fet. Miovski porta dos cursos a bon nivell, a una lliga menor però Dovbyk també venia d’allà. Sabem que jugarem cada tres dies, volíem jugadors amb perfils així, bones edats”

Les vendes

“Sabíem que en faríem. De vegades no saps la peça clara. Sabíem que una peça fonamental que no seguiria que és Savinho i era una situació estressant. L’aposta dels altres clubs per jugador nostres era molt important i pel club era fer un pas endavant per reinvertir en joves que ens aportaran en el futur. Hem intentat crear patrimoni i aprofitar el moment per invertir i tenir el millor equip possible”.

Comparacions

“Ens equivoquem molt en comparar el que va passar el curs passat. Va ser una cosa màgica i bonica del minut 1 a l’últim dia guanyant 7-0 al Granada, guanyant al Barça dues vegades, competint de tu a tu, amb un joc brutal que tothom ha admirat i estem nominats a ser un dels equips més bons d’Europa. Com que va ser increïble, la comparació és odiosa. Han marxat 5-6 jugadors titulars que eren importants i que amb els nous jugadors hem de fer l’equip més competitiu possible per assemblar-nos a l’equip del curs passat. Guanyar a Osasuna i al Sevilla ens crea il·lusió, però anàvem setmana a setmana amb més competicions hagués estat difícil mantenir el nivell ja que hi havia 14-15 jugadors importants. Hem de començar de zero, intentar tornar a jugar bé a futbol, que la gent gaudeixi i aconseguir bons resultats, això el futbol ens ho dirà”

Eric Garcia

“Puc parlar de nosaltres. Hem volgut que tornés. Ens hagués ajudat a tenir un equip més competitiu i pel joc del míster és un jugador clau i important. Hem parlat amb el Barça, el vam demanar, i el Barça no volia que sortís. Cadascú a casa seva sap com estan les coses, potser volien firmar algú, o necessitaven que sortís algú. No ho sé. Ho hem intentat però no ha pogut ser”

Oriol Romeu

“Sempre he dit que el seu pas pel Girona va ser fonamental. Ens va donar un creixement a nivell de club. Té una bona oportunitat el curs passat de jugar al Barça, va de més a menys i canvia el seu rol a l’equip i estem atents a una situació de mercat. Ens pot ajudar en els reptes que ens vénen i si no comptaven amb ells l’incorporéssim. El seu desig va ser clau i no era fàcil”.

Inversió multiplicada

“El pressupost del club ha doblat pràcticament. Això és gràcies a moltes coses. És clau a nivell del joc de l’any passat, la progressió els joves, estar a la Champions. És cert que la LaLiga no et deixa gastar tots els diners que et dona la Champions, sinó fer-ho any a any. Hem pensat en futur, tenim bons financers i des de l’àrea esportiva busquem que hi hagi bona salut”.

Inscripcions Europa

“El fet d’entrar en una competició que el club mai ha trepitjat ens hem hagut d’estudiar les normes. Abans de renovar a algun jugador vaig parlar amb ells i no es pot enganyar a ningú al minut 90. Està parlat des de l’inici i amb Juan Carlos es va parlar. Ho ha entès perquè es va anar de cara. Misehouy és més una sensació de culpa meva. El vaig inscriure dins del filial perquè se li va dir que podia passar. Creia que podia jugar, però algú podia caure”.

Pau Víctor i Ferran Ruiz

“No vull parlar de Ferran Ruiz, hi ha un tema judicial pel mig i vull donar el màxim respecte a la situació. Quan surti el que hagi de sortir el club actuarà. De Pau Víctor, té una oferta del primer equip del Barça i vol anar al Barça sí o sí. Quedar-te un jugador que no vol estar al club, i poder ingressar uns diners no hi ha debat. Content per ell i crec que l’any passat va fer un any excel·lent”.

Renovacions Iván i Miguel

“Són jugadors que porten anys amb nosaltres i que ens han fet créixer. La renovació d’Arnau fa temps que volíem fer. El seu desig de continuar i les nostres hem fet que arribéssim a un acord. Les altres situacions s’estan treballant, volem que tinguin continuïtat la idea de jugar bé i amb bons jugadors, el fet de jugar Champions ens ajuda a retenir talent”.

Futbol formatiu

“És molt important treballar bé i amb rigor, amb una idea clara. Almena també ha debutat i ha rebut una oferta important que ens ha ajudat a créixer tots. Mai he parlat d’obligació de pujar al filial però aquest any sento que sí. Confio que serà un bon any però no vull crear més pressió. Deixem treballar perquè és molt complicat. Del juvenil tot serà nou i una sorpresa, veurem què ens trobarem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)