Girona

Duel d’anades i de vingudes

Fins a tres jugadors actuals del Girona i quatre del Barça tenen en comú un passat a l’equip contrincant

L’any passat, Eric i Pablo Torre jugaven al Girona i, Oriol Romeu, al Barça

El Girona i el Barça, com a clubs catalans, tenen i han tingut gairebé sempre algun jugador amb passat a l’equip contrari. Els gironins, sobretot, incorporaven futbolistes amb passat al futbol formatiu del conjunt blaugrana quan militaven a segona A –també a l’Espanyol– i és cert que sempre ha estat més complicat veure a un jugador amb passat blanc-i-vermell al primer equip del Barça, lluitant per tots els títols possibles a nivell estatal i continental. Aquesta temporada, els gironins compten a les seves files amb tres futbolistes amb passat al conjunt blaugrana per quatre a les files del Barça amb passat gironí.

Arnau Martínez, Abel Ruiz i Oriol Romeu, que no podrà jugar per culpa de la clàusula de la por en el contracte de cessió del Barça al Girona, s’enfrontaran a uns colors reconeguts per tots ells. Si bé Arnau Martínez i Abel Ruiz van tenir un pas força llarg per les categories inferiors del club –el d’Almussafes, a més, va arribar a debutar a primera amb el primer equip a les ordres d’Ernesto Valverde–, Oriol Romeu militava al Barça la temporada passada, on va arribar procedent del Girona després d’una campanya 2022/23 extraordinària ja a les ordres de Míchel.

Pel que fa al bàndol culer, Pau Cubarsí, Pau Víctor, Eric Garcia i Pablo Torre també reconeixeran els colors blanc-i-vermells quan trepitgin Montilivi procedents de la capital catalana. Els dos últims van formar part de la millor temporada de la història del Girona: Eric Garcia, com a protagonista principal i peça bàsica en els esquemes de Míchel Sánchez des de l’eix de la defensa i el lateral dret –era el millor tercer central possible en la sortida de pilota–, i Pablo Torre, amb un paper més secundari que segur que el va ajudar a progressar com a futbolista per quedar-se aquest any al primer equip blaugrana. D’Eric, tant Míchel en una entrevista a aquest mitjà com Quique Cárcel en la roda de premsa de valoració del mercat estival, van admetre que el volien de tornada. Tot i apostar fort pel de Martorell, les lesions a l’eix defensiu de l’equip de Hansi Flick i la de Marc Bernal a la medul·lar van impossibilitar complir els desitjos del futbolista de tornar a tenir un rol clau al Girona –les estones que ha jugat a les ordres de l’alemany ho ha fet com a pivot.

Pau Víctor és un cas a la inversa, ja que fins fa un parell de mesos pertanyia al conjunt de Montilivi, però sense posar impediments al jugador el club l’ha traspassat al Barça perquè recali al primer equip després d’una cessió fructífera al Barça Atlètic.

Gironí de mena

A la plantilla del primer equip del Barça hi ha un futbolista gironí com és el central Pau Cubarsí. El de Vilablareix també va defensar els colors del Girona per Torres de Palau entre el 2015 i el 2018, fins que el Barça va obtenir els seus serveis després que despuntés al club. Cubarsí és el futbolista gironí de més projecció en els últims temps, ja una realitat a nivell internacional, or a París amb la selecció olímpica estatal, i un fix en els quatre partits que s’han disputat del curs a les ordres de Flick.

Per diumenge a Montilivi, tots ells es retrobaran segur amb vells amics a cada plantilla, en un duel català diferent per a ells.

FORMACIÓ CULER

Arnau i Abel Ruiz van militar força anys a la base del Barça; l’últim, fins al primer equip

ERIC GARCIA

Admès per tots els protagonistes, el Girona el va voler de tornada aquest mercat

PAU CUBARSÍ

El central és el futbolista gironí de més projecció que hi ha hagut en els últims temps

VINCLE AMB ELS DOS CLUBS

Amb passat al Barça
Oriol Romeu 2004-11 i 2023-?
El club culer el va fitxar de l’Espanyol el 2004 i es va formar a les categories inferiors fins al 2008, quan va escalar fins al Barça B. El curs 2010/11 va debutar amb el primer equip i el 2023/24 hi va tornar després d’una gran temporada, precisament, amb el Girona.
Arnau Martínez 2010-16
El Barça el va becar per tal que jugués a l’Escola del FCB. Va accedir al club de manera oficial com a prebenjamí el 2010 i fins al 2016.
Abel Ruiz 2012-19
El davanter va aterrar al Barça procedent del València per continuar l’etapa de formació i arribar al filial per jugar-hi des del 2017 fins al 2020. El curs 2018/19 va debutar amb el primer equip.
Amb passat al Girona
Pau Cubarsí 2015-18
El Girona el va fitxar del Vilablareix el 2015 fins que el Barça el va reclamar només tres anys després perquè acabés fent el salt al primer equip.
Pau Víctor 2018-24
Va arribar al Girona procedent del Sabadell i va cremar etapes fins a accedir al filial blanc-i-vermell del 2020 al 2022. Va debutar amb el primer equip gironí a segona A i en la copa.
Eric Garcia 2023-24
El conjunt gironí va obtenir la cessió del central, que no comptava en els plans de Xavi. La seva temporada va ser magnífica, com la de tot el Girona, va ser un fix per a Míchel i ha tornat al primer nivell despertant l’interès de molts equips europeus.
Pablo Torre 2023-24
Com Eric Garcia, va jugar cedit al Girona la temporada passada, tot i que ell va tenir un paper secundari en els esquemes de Míchel. A la mitjapunta i en posicions ofensives sempre tenia molta competència.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)