Girona

La història com a guariment

Sense gaire marge per pair la garrotada contra el Barça, el Girona se’n va avui cap a París per viure una estrena continental tan exigent com excitant

L’equip farà una sessió al matí a la Massana per preparar el debut i recuperar físic

El Girona viurà demà al vespre un moment inoblidable: el seu debut en la lliga de campions, una fita històrica per al club català. Ara bé, avui l’equip ja posarà el rumb cap a París per centrar-se completament en el gran duel que els espera demà contra el PSG, al Parc dels Prínceps. Després de la contundent derrota de diumenge passat contra el Barça, els de Míchel Sánchez tenen clara la necessitat de recuperar-se mentalment i afrontar amb la màxima il·lusió aquesta nova competició.

Abans de marxar, l’equip s’entrenarà a la Girona Football Academy by Puma, a la Massana, amb els primers 15 minuts oberts als mitjans. A les 15 h, els gironins agafaran el vol cap a París, on aterraran a l’aeroport Charles de Gaulle una hora i mitja després. En el mateix avió hi anirà la plantilla del juvenil –que competirà en la Youth League–, treballadors del club i directius. A les 18.30 h serà el torn de la roda de premsa oficial, en què el tècnic, Míchel Sánchez, i el capità Cristhian Stuani parlaran de les expectatives davant del gran debut. No coincidiran amb la roda de premsa de Luis Enrique, que parla al matí, després de l’entrenament del seu equip, a la ciutat esportiva del PSG. Els jugadors del Girona faran una pitch inspection per fer un reconeixement a l’estadi, no pas entrenar-se. Un protocol de la UEFA que el Girona complirà.

Un somni fet realitat

Míchel Sánchez va destacar la il·lusió del Girona pel debut en la Champions, malgrat la derrota contra el Barça. “No afectarà, la derrota. Tinc un equip madur, jove però amb talent, que creu en les seves possibilitats”, va afirmar. El tècnic va subratllar la màgia de debutar en la màxima categoria del futbol europeu i fer-ho al Parc dels Prínceps: “És un somni per a nosaltres. Hi anem amb tota la il·lusió i motivació, sent nosaltres mateixos.” Tot i que l’objectiu principal és la lliga, va reconèixer que la Champions “és tot positiu; il·lusió, motivació, i un somni escoltar l’himne”. Va assegurar que l’equip aprèn dels errors i que no està preocupat pel partit de demà, tot al contrari, que experiències com les del Barça els poden ajudar per competir millor, així com també en la Champions amb rivals de gran nivell.

Poc temps per recuperar

Abel Ruiz va fer autocrítica després de la derrota contra el Barça, i va destacar la importància de corregir errors: “Mirarem els vídeos pertinents per progressar. Només ens queda pensar en el pròxim partit amb les claus per seguir avançant.” També va subratllar la necessitat de recuperar-se mentalment: “Hem de recuperar-nos bé, sobretot mentalment. Encaixar quatre gols a casa no és fàcil, però estarem llestos per a dimecres.” Stuani, per la seva banda, va insistir en la resiliència de l’equip: “És difícil encaixar quatre gols, però hem de mirar cap endavant. Estarem preparats per al debut a la Champions.”

RUMB A PARÍS

El Girona viatja al migdia a París i a la tarda Míchel i Stuani atendran la premsa

REPTE D’ALTURA

En plena voràgine de cites exigents, l’equip s’ha de refer de l’1-4 contra el Barça

L’alemany Daniel Siebert, el primer àrbitre

A.M.

L’estrena històrica del Girona en la Champions League tindrà un àrbitre amb experiència internacional. És l’alemany Daniel Siebert, el designat per la UEFA per al partit de demà al Parc dels Prínceps. Àrbitre de la Bundesliga des del 2015, Siebert, de 40 anys, és un àrbitre ben considerat per la UEFA i té experiència no només en competicions europees de clubs, sinó també en els grans esdeveniments de seleccions, com el mundial de Qatar i l’Eurocopa que es va fer al seu país. Siebert no ha arbitrat cap partit del PSG al Parc dels Prínceps, però sí que ha coincidit en dos partits amb el conjunt parisenc, en tots dos casos amb victòria. L’última, fa dos anys, al camp del Maccabi Haifa (1-3). Naturalment, no ha arbitrat mai el Girona, que debuta demà en una competició continental. Aquesta temporada, Siebert ja ha arbitrat un partit de la Champions, el de la classificació per a la fase de lliga entre el Young Boys i el Galatasaray (3-2). El curs anterior, va arbitrar el PSV-Lens (1-0) i el Red Bull Salzburg-Benfica (1-3), tots dos de la fase de grups. Daniel Siebert tindrà com a àrbitre de VAR el també alemany Bastian Dankert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)