Un nou horitzó
La Massana es converteix en la primera instal·lació cent per cent propietat del Girona, simbolitzant el creixement esportiu i institucional del club amb infraestructures que volen ser de primer nivell
Tot i la previsió del club d’acabar la segona fase el setembre del 2025, els nous terminis apunten a la temporada 2026/27
Des de fa uns mesos, el Girona compta amb una nova llar: la ciutat esportiva de la Massana, situada a Vilablareix i recentment rebatejada com a Girona Football Academy by Puma. Aquesta instal·lació representa la primera infraestructura cent per cent propietat del club, un pas decisiu després de la finalització del contracte amb el PGA de la Vinya. El projecte representa un avenç significatiu en el desenvolupament del Girona, tot i els reptes importants que ha afrontat, des de la seva planificació fins a l’oposició de diverses entitats locals. Des del club, però, es mostren optimistes per l’execució del projecte més gran fins ara.
Projecte a llarg termini
La primera fase de la Massana ja està en ple funcionament. Actualment disposa de dos camps de futbol amb dimensions idèntiques a les de Montilivi (105x68 metres), una carpa amb gimnàs, vestidors amb sauna, sales de fisioteràpia i recuperació, així com despatxos provisionals per a la direcció esportiva i el cos tècnic. Míchel, entrenador del Girona, té un despatx individual, mentre que els barracons, més resistents que els que s’utilitzaven a la Vinya, són provisionals fins a la segona fase de les obres.
L’objectiu del club és expandir-se i consolidar aquesta infraestructura en els pròxims anys. La segona fase inclou la construcció d’oficines definitives, així com l’ampliació de les instal·lacions amb més camps d’entrenament, un nou aparcament i zones d’accés exclusiu per a jugadors i personal del club. “S’ha d’adaptar l’accés a la ciutat esportiva, l’accés general i l’accés del públic al recinte. Estem amb l’Ajuntament de Vilablareix per fer possible que la gent hi pugui accedir fàcilment caminant o fent esport”, explicava Delfí Geli, president del Girona.
Un camí ple d’obstacles
Tot i els avenços, el camí no ha estat fàcil. Les 24 hectàrees que delimiten amb la carretera, el bosc i les zones verdes de Vilablareix han generat friccions amb diverses entitats locals, com l’Associació de Naturalistes de Girona, l’Associació de Veïns de Vilablareix i Unió de Pagesos. Aquestes associacions han manifestat la seva preocupació pel desenvolupament de la zona i ja han anunciat que podrien portar el cas als tribunals si no es respecten les normatives ambientals i urbanístiques. El procés burocràtic amb la comissió territorial d’Urbanisme de Girona continua en marxa, amb l’objectiu d’iniciar les obres de la segona fase a finals del 2025. “Ja paral·lelament a la primera fase s’estan fent tots els tràmits amb Urbanisme per tenir llestos o estar preparats per començar a construir la segona fase. Els nostres plans són que d’aquí a un any, un any i una mica més, hauríem d’estar en disposició de poder començar la segona fase i definitiva”, deia el president.
Nous terminis
El Girona havia previst acabar les obres de la segona fase de la Massana el setembre del 2025, però l’avenç dels treballs i la complexitat per avançar burocràticament indicquen que la data s’allargarà fins a la temporada 2026/27. Tot i aquest retard, la Massana es consolida com una infraestructura clau per al creixement del club, tant en l’àmbit esportiu com institucional. Així ho valorava Geli: “En línies generals, estem treballant amb uns terminis d’entre dos anys i dos anys i mig per tenir-ho tot a punt. No depèn al cent per cent de nosaltres.”
Aquesta fase inclou la construcció de nous camps de futbol, un amb graderies per acollir públic, i la implementació de fins a vuit camps addicionals, entre gespa artificial i híbrida. A més, el projecte inclou el trasllat complet de les oficines administratives i esportives del club, convertint la Massana en la seu institucional del Girona. Aquest trasllat també afectarà les categories inferiors, l’equip femení i el Girona Genuine, que s’entrenaran i competiran a les noves instal·lacions. “Tots estarem molt més a prop, i això ens permetrà funcionar operativament molt millor”, afirmava Geli.
Notícies relacionades
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024