Girona

Una il·lusió que es fa feixuga

Al Girona de Míchel sempre l’ha motivat la competició i l’eliminació en els quarts de final del curs passat va ser dolorosa

Les baixes i, sobretot, la càrrega de partits amb la Champions, nous obstacles per als gironins

La històrica estrena del Girona en la Champions League ha centrat pràcticament totes les mirades en un inici de curs en què els blanc-i-vermells també han suat en la lliga per arribar a la segona aturada de seleccions del curs en l’onzena posició. Fins ahir, quan es va celebrar el sorteig de la 1a eliminatòria, ningú havia perdut ni un sol segon a pensar en la copa, la tercera competició en discòrdia d’aquesta temporada. Aquella competició que sempre sembla que faci nosa, però que quan arriba el moment tothom s’hi acaba il·lusionant. I si no, només cal mirar la temporada passada, quan es temia si la copa podria ser una distracció vist el gran rendiment que estava oferint el Girona en la lliga. Els de Míchel, però, van anar passant eliminatòries fins als quarts de final i tothom, en major o menor mesura, va arribar a pensar en algun moment que els blanc-i-vermells la podien fer grossa. Malauradament, el Girona va caure eliminat al camp del Mallorca, que uns mesos després va perdre la final en la tanda de penals demostrant que, amb una mica de sort, els de Míchel podrien haver acariciat el primer títol de la seva història.

No serà fins l’última setmana d’octubre, entre el 29 i el 31 (els horaris encara s’han de definir), que el Girona s’estrenarà en la copa 2024/25 visitant el camp de l’Extremadura de 3a divisió FEF. Com sempre en els últims anys, amb la dificultat afegida de ser a partit únic i al camp de l’equip d’inferior categoria. Són partits que als blanc-i-vermells els ha costat resoldre amb solvència les últimes temporades, així que tothom té clar que la relaxació no està permesa si el que es vol és tornar a fer un gran paper en la competició del KO. Aquest és el gran interrogant que es genera aquesta temporada. Fins ara, Míchel ha estat el defensor més ferri de donar-ho tot en la copa i mai ha amagat que és una competició que el motiva. Com és evident, l’ha utilitzat per donar minuts als joves i als menys habituals, però tampoc ha dubtat a recórrer a les primeres espases quan ho ha vist necessari. L’ambició de superar eliminatòries i plantar-se al mes de gener en la fase decisiva de la competició, però, xoca ara amb l’exigència extra que suposa tenir un calendari d’allò més atapeït per la Champions League. Per jugadors amb poc protagonisme fins ara com Miovski, Solís, Portu, Juanpe o, fins i tot, Stuani, a més dels porters Juan Carlos i Pau López, la copa és una bona oportunitat, però les rotacions, sobretot ara que s’han ajuntat baixes importants com les de Romeu, Blind i Tsygankov, ja s’estan produint també en la lliga.

Mirar endavant

La mentalitat de Míchel, però, fa difícil pensar una altra cosa que no sigui veure un Girona que buscarà com sigui arribar lluny en la copa. Molt enrere queden els primers anys dels blanc-i-vermells en el futbol professional, en què la copa realment es considerava una molèstia i s’acabava jugant a mig gas donant pràcticament per bona una eliminació en la 2a o la 3a eliminatòria De fet, excepte la relliscada al camp del Cacereño en la 2a eliminatòria de la temporada 2022/23, els gironins s’han convertit en un habitual dels setzens de final i, fins i tot, en quatre de les set últimes edicions han arribat als vuitens de final, tocant el sostre dels quarts en dues ocasions. Un sostre que d’entrada no serà fàcil de repetir, però que si el camí hi ajuda de ben segur que el Girona voldrà igualar, si no superar, amb la mirada posada en una somiada final a l’estadi de La Cartuja de Sevilla el 26 d’abril del 2025.

Ben acompanyats

Respecte al curs passat, la gran novetat de la copa serà que el Girona no serà l’únic representant de la demarcació, perquè l’Olot torna a la competició i ho farà rebent la visita del Còrdova. A més, la nòmina de representants catalans ha augmentat considerablement, ja que seran onze els participants comptant-hi el Barça. Un d’ells, el Vic de la Lliga Elit, va veure ahir com li tocava la grossa, ja que rebrà la visita de l’Atlético en aquesta 1a eliminatòria. L’Espanyol, l’Hospitalet, el Sant Andreu, el Badalona Futur, l’Europa, el Lleida i el Nàstic completen la nòmina catalana.

TEMPORADA 2008/09
3a eliminatòria
Eliminat per: Hèrcules (1-0)
TEMPORADA 2009/10
3a eliminatòria
Eliminat per: Celta de Vigo (1-3)
TEMPORADA 2010/11
2a eliminatòria
Eliminat per: Osca (1-1)*
TEMPORADA 2011/12
2a eliminatòria
Eliminat per: Deportivo (5-1)
TEMPORADA 2012/13
2a eliminatòria
Eliminat per: Sporting de Gijón (2-0)
TEMPORADA 2013/14
Setzens de final
Eliminat per: Getafe (1-1 i 4-1)
TEMPORADA 2014/15
3a eliminatòria
Eliminat per: Valladolid (2-0)
TEMPORADA 2015/16
2a eliminatòria
Eliminat per: Nàstic (2-2)*
TEMPORADA 2016/17
2a eliminatòria
Eliminat per: Osca (1-0)
TEMPORADA 2017/18
Setzens de final
Eliminat per: Llevant (0-2 i 1-1)
TEMPORADA 2018/19
Quarts de final
Eliminat per: Madrid (4-2 i 1-3)
TEMPORADA 2019/20
Setzens de final
Eliminat per: Vila-real (0-3)
TEMPORADA 2020/21
Vuitens de final
Eliminat per: Vila-real (0-1)
TEMPORADA 2021/22
Vuitens de final
Eliminat per: Rayo Vallecano (1-2)
TEMPORADA 2022/23
2a eliminatòria
Eliminat per: Cacereño (2-1)
TEMPORADA 2023/24
Quarts de final
Eliminat per: Mallorca (3-2)
VIC-Atlético
San Tirso-ESPANYOL
Extremadura-GIRONA
L’HOSPITALET-Saragossa
SANT ANDREU-Mirandés
BADALONA FUTUR-Osca
EUROPA-Albacete
OLOT-Còrdova
LLEIDA-Barakaldo
CD Eivissa-NÀSTIC
El Barça, com la resta dels tres equips participants en la supecopa (el Madrid, l’Athletic i el Mallorca) no ha entrat en el sorteig.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)