Girona

Els joves més veterans

Arnau i Miguel s’han consolidat com a pilars en el sistema de Míchel amb un rendiment creixent en la lliga i en la Champions

Amb la nombrosa llista de baixes, els dos futbolistes aporten polivalència i regularitat

Tot a la vida pot ser polièdric. Com els sòlids geomètrics, que tenen diverses cares, el Girona de Míchel també ha demostrat que és capaç d’adaptar-se a les adversitats, ja sigui amb lesions o rivals complicats, mantenint sempre una idea clara com a premissa. Darrerament, dos d’aquests “sòlids” de la plantilla gironina estan mostrant la seva millor cara: Arnau Martínez i Miguel Gutiérrez. Aquests dos joves futbolistes, tot i la seva edat, actuen amb la maduresa de veterans i són clau en el sistema de l’equip. En el futbol, a banda de la tàctica i les matemàtiques, hi intervé el factor humà, en què conceptes com la motivació, la concentració i les ganes de millorar tenen un paper fonamental. Aquestes qualitats encaixen perfectament amb l’actitud d’Arnau i Miguel, dos jugadors compromesos que estan demostrant una capacitat d’adaptació i creixement constant. Malgrat ser novells en moltes situacions, es comporten com autèntics veterans, sostenint l’equip i convertint-se en còmplices d’uns dels millors anys de la història del club gironí.

Benvinguda recompensa

Míchel ha destacat públicament la feina d’aquests dos futbolistes després del triomf històric contra l’Slovan de Bratislava en la Champions League: “El partit que han fet Arnau i Miguel ens ha sostingut. És increïble el treball que han fet, estic molt orgullós d’ells.” I n’hi ha per estar-ne. Arnau Martínez, de només 21 anys, ha esdevingut un dels puntals de l’equip, jugant tant de lateral com de pivot, fins i tot assumint el rol de capità en els tres partits de la fase de grups de la Champions. Ha jugat un total de set partits en la lliga, cinc dels quals com a titular, i acumula 455 minuts de joc. En la Champions, ha disputat els 270 minuts dels tres enfrontaments, mostrant una solidesa defensiva i una gran capacitat en la construcció de joc, amb un encert del 91% en les passades.

Pel que fa a Miguel Gutiérrez, amb 23 anys, s’ha consolidat com un dels jugadors més determinants a la banda esquerra. Ha disputat nou partits de lliga com a titular i ha jugat els 810 minuts sense ser substituït. Miguel destaca per la seva capacitat per generar profunditat, acumulant línies de passada en zona d’atac, alhora que contribueix a la transició defensiva amb solvència. A més, en la Champions també ha jugat els 270 minuts, i ha estat un pilar per a Míchel en moments clau. En l’enfrontament contra l’Slovan, va ser l’autor de l’assistència en el primer gol, gràcies a la seva bona simbiosi amb Arnaut Danjuma. Miguel ha sabut interpretar molt bé els espais sense pilota, deixant el carril lliure per a l’extrem neerlandès.

Arnau, per la seva banda, s’ha convertit en una peça important en la generació d’espais pel mig, un concepte que segons Míchel interpreta molt bé. “És un dels jugadors més intel·ligents que he entrenat”, comenta el tècnic madrileny. Després d’una pretemporada completa, Arnau ha arribat a aquest curs molt més preparat que l’any passat, en què compromisos internacionals li van impedir fer un descans adequat. Ara, se’l veu més actiu sense pilota, recuperant al mig del camp, pressionant amb intensitat i mantenint un alt ritme durant bona part del partit. A més, la seva polivalència dins el camp li permet assumir diversos rols, fet que ha estat crucial en moments d’urgència per les baixes a l’equip.

Amb continuïtat

Un dels grans avantatges d’aquests dos futbolistes és que no tenen un historial de lesions important, fet que els ha permès mantenir un alt nivell de rendiment i seguir agafant experiència i conceptes sota la batuta de Míchel. La seva continuïtat física i la seva capacitat d’aprenentatge els fan ser jugadors en constant creixement. A més, són futbolistes disciplinats, que gairebé no veuen targetes, un aspecte que Míchel valora molt per assegurar la seva presència en moments clau de la temporada. Aquestes característiques, sumades a la seva capacitat de lideratge dins del terreny de joc, els han convertit en referents per a l’equip i en models a seguir per als companys més joves de la plantilla.

Miguel i Arnau representen dos actius fonamentals en el projecte del Girona. Ambdós tenen contracte a llarg termini; Arnau va renovar recentment fins al 2027, fet que assegura que el club gironí disposarà de dos dels joves més prometedors de LaLiga durant les pròximes temporades. El seu compromís i el seu talent, juntament amb el marge de millora que encara tenen, fan que siguin peces clau per al futur d’un Girona que segueix competint a l’elit, tant en la lliga com a Europa. El temps, com diuen, posa a tothom al seu lloc, i Arnau i Miguel van pel camí de deixar una empremta inesborrable en la història del club.

POLIFACÈTICS

Arnau i Miguel són els futbolistes més polivalents de l’equip, una de les claus de l’èxit

NOU TITULARITATS

Miguel Gutiérrez ha jugat tots els 810 minuts de la lliga sense ser substituït

UN PES AL BRAÇ

Arnau, amb només 21 anys, ja ha portat el braçalet de capità a Europa i a la lliga

PARAULES MAJORS

Míchel considera Arnau un dels jugadors més intel·ligents que ha entrenat
Arnau Martínez
Partits 10
Titular 8
Minuts 825
Gols 0
Assistències 1
Targetes 1
Passades d’èxit 88,7%
Duels guanyats 53,6%
Miguel Gutiérrez
Partits 12
Titular 12
Minuts 1.080
Gols 1
Assistències 1
Targetes 0
Passades d’èxit 85,5%
Duels guanyats 53%
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)