Girona

Al Girona cap li pon

L’equip de Míchel va encadenar a Las Palmas la segona derrota, la cinquena en la lliga, i s’acosta a la zona més baixa de la taula

Als nou lesionats coneguts s’hi va afegir Francés, i Yangel i Stuani no van jugar per molèsties

Sembla que el Girona va gastar tota la sort i el control dels petits detalls en un curs passat magnífic que el va portar a la tercera posició final en la classificació de primera i a accedir a la Champions League. L’equip dirigit per Míchel controlava la majoria dels partits i en alguns d’aquests va sumar més punts dels que mereixia per aquesta sort buscada i també treballada que enguany no està trobant. Al contrari, els blanc-i-vermells han trepitjat merda, i a cada enfrontament Míchel veu com perd algun efectiu més en forma de lesionat. A l’estadi Gran Canària, Francés va ser l’enèsima víctima amb una lesió que, a sobre, va acabar amb l’únic gol dels insulars que va fer decantar el matx –els gironins no van poder fer el canvi a temps i el Las Palmas ho va aprofitar per trobar un forat brutal al carril dret de la defensa.

L’ensopegada a les illes Canàries és la segona consecutiva per la mínima després de caure contra la Real Sociedad a Montilivi –pel mig hi va haver la primera victòria en la història del club en la Champions contra l’Slovan de Bratislava (2-0)–, i la cinquena en la competició estatal, només dues menys que en tota la lliga passada (7). De fet, el Girona ha jugat ja 14 partits oficials –11 de lliga i 3 de lliga de campions– i només ha aconseguit 4 victòries: contra l’Osasuna (4-0), el Sevilla (0-2), l’Athletic Club (2-1) i l’Slovan (2-0), unes xifres a anys llum de les de la campanya passada, i molt curtes també respecte de les esperades per transitar entre la tranquil·litat en la lliga, competir al màxim en la Champions i ara afegir la copa per donar minuts als menys habituals, cosa que no podrà fer Míchel Sánchez arran de l’allau de baixes.

Les lesions afecten

El Girona té un problema amb les lesions i és una evidència que alguna cosa està fallant. David López mateix exposava, després del partit contra el Las Palmas, que a la plantilla li genera “respecte jugar per veure qui serà el següent a caure lesionat”, una frase que evidencia que mentalment els futbolistes poden arribar a jugar amb una certa por. En espera dels resultats de les proves mèdiques que determinin l’abast de la lesió de Francés, Michel té deu jugadors lesionats –Oriol Romeu, Tsygankov, Pau López, Bryan Gil, Yáser Asprilla, Iván Martín, Portu, Jhon Solís, Abel Ruiz i l’esmentat Francés, a més d’Artero i Jastin, recuperant-se de les seves lesions–. Això deixa Míchel amb només onze jugadors de camp amb dorsal del primer equip disponibles per jugar la copa del Rei, dels quals, el mateix tècnic de Vallecas va desvelar que Yangel Herrera i Cristhian Stuani no van disputar ni un sol minut a Las Palmas per culpa d’alguna molèstia que arrossegaven; el veneçolà, per la càrrega brutal de minuts a les seves cames. Amb tot això, a més d’alguna decisió polèmica del col·legiat –la que va indignar més va ser l’anul·lació d’una diana de Van de Beek per una falteta de Miovski a Álex Suárez–, sumar algun punt a Las Palmas va ser una missió gairebé impossible per a un equip que va fer jugar Selvi Clua, Papa Dame Ba i Minsu Kim del filial.

La situació desastrosa de l’equip, més enllà del joc i l’esperit competitiu, que no es discuteix, deixa els gironins més a prop del descens (a 3 punts) que no pas de la zona de tranquil·litat. De moment no es pateix pel que fa a la classificació, però el Girona ha de sortir de l’espiral d’irregularitat mentre no recupera futbolistes per a la causa si no vol prendre mal. I és que dimecres vinent afegeix la copa del Rei al calendari, visitant el Francisco de la Hera per enfrontar-se a l’Extremadura, de 3a divisió FEF (21 h), abans de tornar-hi en la lliga contra un rival que ara mateix és directe com el Leganés (dissabte 2 de novembre a les 16.15h), tornar a la Champions visitant el PSV Eindhoven (dimarts 5, a les 18.45 h) i enllaçar un altre desplaçament, al Coliseum contra el Getafe, just abans de l’última aturada de l’any per compromisos internacionals de seleccions (dissabte 9, a les 21 h).

EL BALANÇ

El Girona ha jugat 14 partits oficials i només ha pogut aconseguir quatre victòries en total

LA SITUACIÓ

La irregularitat en molts dels aspectes deixa els de Míchel a tres punts del descens

SENSE ATURADOR

Els gironins han de jugar 4 partits –dos de lliga, un de copa i un de Champions– en només 14 dies

Juan Carlos, expulsat, podrà jugar en la copa

El porter de Marchamalo va ser expulsat per Quintero González per haver protestat una acció, en el minut 77. Amb la lesió de Pau López, Juan Carlos és l’alternativa a Gazzaniga en la copa del Rei per tal de no gastar una de les fitxes de jugadors del filial (4). Tot i ser expulsat amb vermella directa, el porter podrà jugar la primera eliminatòria contra l’Extremadura perquè no serà suspès amb més d’un partit i haurà de complir la sanció en la mateixa competició de lliga; per tant, sí que no hi serà contra el Leganés a Montilivi. Des de fa anys, la FEF va determinar que si no hi ha sanció greu –quatre o més partits– el futbolista ha de complir la sanció en la competició corresponent origen d’aquesta. Aquest fet alleugereix el trencaclosques que haurà de fer igualment Míchel per complir la norma que l’obliga a alinear set jugadors del primer equip i com a molt quatre amb dorsal més alt que el 25. N’hi haurà d’habituals que hauran de repetir en l’onze. Per força.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)