el9cers

hoquei patins

copa de la cers

Somiar està permès

Hoquei sobre patins. El Recam Làser Caldes es va classificar per a la final a quatre de la copa de la CERS tot just l'any del seu debut a Europa. Ha fet història, però vol tocar de peus a terra

Segona temporada en l'OK Lliga, primera campanya en competició europea i classificats per a la final a quatre de la copa de la CERS. El Recam Làser Caldes continua fent història amb les seves actuacions a dins de la pista. Un club petit que planta cara als grans clubs i que el 29 i 30 d'abril jugarà la semifinal de la segona competició europea contra el Viareggio italià. Els vallesans tenen permís per somiar, però saben tocar de peus a terra i volen continuar treballant com ho han fet fins ara perquè el somni es pugui fer realitat.

El 2-5 que va aconseguir el Caldes a la pista del Trissino italià en la tornada dels quarts de final i el 4-3 que havien aconseguit al seu pavelló van classificar l'equip per a la final a quatre per un global de 9-5. Tot i el clar resultat de la tornada, l'entrenador del conjunt de Caldes, Eduard Candami, explica que la victòria no va ser gens fàcil i que van haver de treballar molt en defensa i saber aprofitar les oportunitats en atac. Un dels moments clau del partit va ser en els darrers minuts de la primera meitat, quan els italians van empatar (1-1) i en la jugada següent el Caldes es va tornar a avançar. Candami comenta que els italians tenien ganes de remuntar, però que a partir d'aquell moment mentalment els van anar “minant la confiança i van veure que els seria molt difícil”.

El tècnic reconeix que la majoria dels seus jugadors no tenien experiència en competicions europees fins a aquesta temporada, però sí que havien jugat partits importants, i diu que a Trissino els seus homes van mostrar el caràcter i van aguantar bé els cops que tocava, i l'equip va saber estar. Com a entrenador, la sensació que va tenir era que l'equip estava molt centrat en el partit i explica que en les situacions defensives els jugadors es tiraven per terra a lluitar per una pilota si calia, i que tots tenien l'objectiu molt clar: classificar-se.

Fins a arribar aquí el Caldes ha jugat sis partits i ha sumat sis victòries. En la primera eliminatòria va superar el Coutras, 0-1 a França i 6-1 a la Torre Roja; en els vuitens va golejar el Wimmis suís per 5-1 i 4-7, i en els quarts s'ha desfet del Trissino.

Un primer pas gran

Eduard Candami comenta que la victòria per 0-1 a Coutras va ser molt complicada, van patir molt, però va ser un pas endavant molt gran. “Tothom hi va posar tot el que tenia”, diu el tècnic, i destaca que la CERS és una competició en què els equips “terrenals”, els que no són grans potències, tenen l'oportunitat de competir i aconseguir grans fites.

El Caldes té ara moltes ganes d'enfrontar-se i superar en la semifinal un Viareggio que ha deixat fora el Vendrell i l'Igualada. El tècnic considera que els italians són favorits, però diu: “De somiar s'ha de somiar sempre, en 50 minuts tothom pot competir i demostrar coses. Nosaltres tenim les nostres armes.” Al Caldes ja estan parlant sobre la possibilitat d'organitzar la final a quatre, però segurament el pavelló no reuneix les condicions i s'hauria de jugar en un altre. També cal valorar si tindrien capacitat econòmica.

EL PROTAGONISTA

És molt important per als jugadors, per a la gent que està treballant des de fa anys en el club, per al mateix club i per al poble

PLE DE VICTÒRIES

Els vallesans han guanyat els sis partits que han jugat i arriben a la semifinal invictes
Estic molt content de la maduresa de l'equip per afrontar el partit com el vam afrontar
El resultat de 2-5 a Trissino sembla més clar que el que va ser. L'equip va fer un molt bon partit
Quan van empatar a un gol, ràpidament vam fer l'1-2, i jo crec que allà els vam matar. Ells tenien energia, ganes i veien que podien remuntar
Els jugadors són gent amb qualitat, i si la gent amb qualitat té el cap fred, fa el que sap fer i no es complica la vida, se'n surt
Era una il·lusió molt gran, perquè per als equips terrenals la CERS és una copa en què tens possibilitats de competir
on
Eduard Candami
ENTRENADOR DEL CALDES
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)