Europeu

La campiona mundial també vol regnar a Europa

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola busca un títol que no ha guanyat des del 2012. L’equip, format per nou catalans i un gallec, vol batre els dos últims campions, Portugal i Itàlia

La selecció espanyola afronta l’europeu de la Corunya que comença avui amb la intenció de guanyar un títol que se li ha resistit en les dues darreres edicions i que no ha aconseguit des de l’any 2012. Espanya, que és l’actual campiona mundial, també vol portar la seva hegemonia al continent europeu, i més jugant a casa, al Palau d’Esports de Riazor i davant els seus aficionats. El seleccionador, Alejandro Domínguez, ha confiat en la majoria d’homes que l’any passat van ser campions mundials a la Xina i només ha fet dos canvis. El bloc de jugadors es manté i també el nombre de catalans, amb nou, i el de gallecs, Ignacio Alabart. De l’actual selecció, hi ha dos jugadors que també van ser presents a l’equip que va guanyar el darrer títol europeu fa sis anys: Sergi Fernández i Jordi Adroher. Per contra, només n’hi ha un de la selecció que va disputar el darrer campionat d’Europa de fa dos anys i que va acabar tercera, Pau Bargalló.

Com sempre en la competició continental el combinat estatal tindrà com a principals rivals Portugal i Itàlia, que a més són els campions de les dues darreres edicions. Espanya es trobarà amb els italians en la fase de grups, mentre que els portuguesos són a l’altre grup. L’europeu de la Corunya tindrà onze equips, una xifra a la qual no s’havia arribat des de l’edició de l’any 1994, en què hi havia tretze equips. En la darrera edició de l’any 2016 jugada a Oliveira de Azeméis (Portugal), el conjunt amfitrió va guanyar el títol superant Itàlia en la final, mentre que el combinat estatal només va ser tercer. Dos anys abans, a Alcobendas, Espanya no va poder guanyar el títol a casa i va ser segona de la lligueta de tots contra tots amb què es va disputar el campionat i es va decidir el campió. Els italians van veure des de la grada com en l’últim partit la selecció espanyola i la portuguesa empataven, i això els va donar el títol.

En el mundial de l’any passat, la primera edició dels World Roller Games, que es va fer a Nanjing (Xina), Espanya va guanyar el títol derrotant Portugal en la final gràcies als penals, mentre que Itàlia va ser quarta, al darrere de l’Argentina.

A LA CORUNYA

Al Palau d’Esports de Riazor es decidirà el nou campió d’Europa a partir d’avui i fins al diumenge 22
L’equip arriba amb la identitat formada i amb les idees clares. No s’ha d’amagar que el nostre objectiu és recuperar el títol de campió
Juguem un hoquei agressiu i directe, no especulem gens. Recuperem la pilota i volem arribar ràpid a la porteria contrària
Alejandro Domínguez
ELS PARTICIPANTS
El grup A
Espanya, Anglaterra, Alemanya, Holanda, Bèlgica i Itàlia
El grup B
Suïssa, França, Andorra, Àustria i Portugal
EL CALENDARI
Dissabte 14
Espanya - Anglaterra 20 h
Diumenge 15
Espanya descansa
Dilluns 16
Holanda - Espanya 19 h
Dimarts 17
Espanya - Alemanya 20 h
Dimecres 18
Bèlgica - Espanya 20 h
Dijous 19
Espanya - Itàlia 20 h
Divendres 20
Llocs 9 a 11 10 h
Quarts de final 12.30, 17.30 20 i 22 h
Dissabte 21
Llocs 9 a 11 10 h
Llocs 5 a 8 12.30 i 17.30 h
Semifinals 20 i 22 h
Diumenge 22
Llocs 9 a 11 10 h
Llocs 7 i 8 12.30 h
Llocs 5 i 6 15.30 h
Llocs 3 i 4 17 h
Final 19.30 h
LA SELECCIÓ ESPANYOLA
Porters
Xavier Malián (Liceo) i Sergi Fernández (Barça)
Jugadors de pista
Edu Lamas (Liceo), Albert Casanovas (Reus), Pau Bargalló (Barça), Nil Roca (Noia), Ignacio Alabart (Barça), Raül Marín (Reus), Ferran Font (Sporting) i Jordi Adroher (Benfica)
Seleccionador
Alejandro Domínguez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)