Europeu

“Són un grup increïble que creu en el que fa”

Hoquei sobre patins. El seleccionador espanyol, Alejandro Domínguez, va destacar la unió de l’equip després de guanyar el dissetè títol europeu

Feliç. Una paraula que definia a la perfecció com se sentia Alejandro Domínguez, el seleccionador espanyol, després de guanyar el títol europeu i afegir-lo al mundial conquerit l’any passat. Després de la final contra Portugal el tècnic va destacar ràpidament la gran feina dels seus jugadors: “Soc molt feliç, només tinc aquesta paraula. Feliç i agraït a aquests nois perquè són un grup increïble que creu en el que fa i que està molt unit, i no hi ha res més fort que deu jugadors que creuen en el missatge, en el model que proposem i que a sobre s’entenen bé entre ells.”

Respecte a la final contra Portugal, el seleccionador va explicar en la roda de premsa de després del partit: “Els primers deu minuts de Portugal han estat pràcticament imparables”, i va donar un copet a l’esquena al jugador que tenia al costat, el porter Sergi Fernández, i va afirmar: “Sergi ha estat impressionant, i a poc a poc els hem anat contenint i després hem tingut una dosi d’eficàcia alta.” En la final, i per segon partit seguit, no van jugar ni el porter Xavi Malian ni el golejador Raúl Marín: “La feina de l’entrenador té aquestes coses, s’han de prendre decisions. Les prens basant-te en el rendiment, i quan és molt similar et bases en les sensacions. En el cas de Raúl tinc la sensació que potser podia patir més amb el model defensiu, però estava disposat a jugar. A Xavi li he dit que el projecte el formen tots.”

L’únic jugador gallec de la selecció, el blaugrana Ignacio Alabart, estava molt emocionat per haver guanyat l’europeu a la seva ciutat: “No tinc paraules, ha estat increïble i estic molt agraït a l’afició per aquest suport que fa que el títol també sigui seu.” Respecte al partit va comentar: “Hem anat de menys a més i el triomf és la recompensa al treball de totes aquestes setmanes.”

Sergi Fernández: “Tots hem defensat amb tot”

El porter escollit per disputar la final de l’europeu contra Portugal va ser Sergi Fernández i la seva espectacular actuació va ser una de les claus de la victòria i per aconseguir el títol. El porter del Barça, però, va voler destacar la feina que van fer tots els seus companys. “Al final el porter és l’últim de l’equip que és allà, però per molt que et facin lloances, sense la feina de la resta de jugadors no podríem destacar. Ho hem posat tot, les cames, els braços, hem defensat tots”, va afirmar després de la final. Sergi Fernández va comentar: “L’equip ha fet un partit de deu, en atac i en defensa, hem sabut patir i després matar-lo.” Per segon partit consecutiu el porter blaugrana va ser titular i Xavi Malian, el porter osonenc del Liceo, va estar a la banqueta. “Álex [Domínguez, el seleccionador] ens deia cada matí qui jugaria. Estic convençut que amb Mali també haurien aconseguit la victòria. Les decisions es prenen per petits detalls i és molt difícil per a l’entrenador.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)