Copa

El Bigues i Riells lluita però el Gijón no dona opcions a la sorpresa

Hoquei sobre patins. La copa femenina. El conjunt asturià s’imposa per 5-2 en el darrer partit de quarts de final i en la segona semifinal de demà s’enfrontarà al Vila-sana que ha eliminat al Generali Palau en els penals

El Telecable Gijón i el Vila-sana disputaran demà (13 h) la segona semifinal de la copa femenina. El conjunt asturià no ha donat cap opció a la sorpresa al Bigues i Riells i l’ha derrotat per 5-2 en el darrer partit de quarts de final. Després de veure com el Palau, el líder de l’OK Lliga, era eliminat en el partit anterior les asturianes han sortit molt centrades i en el primer minut i amb un xut des de mitja pista s’han avançat en el marcador. A partir d’aquí han dominat el partit i han aturat els intents del Bigues i Riells per tornar a tenir possibilitats. Marta Borras ha fet el 2-1 i Maria Igualada el 3-2 però el Gijón sempre ha respost amb un nou gol ràpidament i s’ha emportat la victòria i la classificació.

El Vila-sana s’ha classificat per la semifinal de la copa femenina en els penals i ha deixat fora al Generali Palau, l’actual líder de l’OK Lliga. Joana Comas ha transformat el setzè llançament i ha classificat al seu equip després d’un partit molt anivellat i que ha finalitzat amb l’empat a un gol (1-1).

El partit ha sigut molt anivellat i les defenses i les dues porteres Laura Vicente i Anna Ferrer, –internacionals i campiones en l’últim europeu–, han superat als atacs rivals. En la primera meitat el Palau ha tingut més el domini de la bola i el Vila-sana ha buscat els contraatacs. Laura Puigdueta ha inaugurat el marcador i ha avançat al Palau, però quatre minuts després Catalina Flores ha empatat, i amb aquest empat s’ha arribat al descans. En la segona part la lluita ha continuat sense encert de cara a porteria, tot i que hi han hagut ocasions i s’ha arribat a la pròrroga. En el temps suplementari el Vila-sana ha disposat d’una falta directa que no ha transformat i el Palau ha enviat una bola al pal amb la portera ja superada.

En la sèrie dels cinc primers penals no hi ha hagut cap gol i en l’onzè Aina Florenza ha marcat pel Palau. En el següent Catalina Flores ha empatat i s’ha mantingut la igualtat fins l’encert de Joana Comas que ha significat la classificació del Vila-sana.