Mundial

Falten 100 dies

Patinatge. Els World Roller Games de Barcelona, el mundial dels mundials dels patins, que es faran del 4 al 14 de juliol, es van acostant i ja se sap quins seran els participants de la disciplina més destacada, l’hoquei sobre patins

Només falten 100 dies per a l’inici dels World Roller Games de Barcelona, que es disputaran del 4 al 14 de juliol. El mundial dels mundials dels patins es va acostant i ja es van sabent alguns dels participants. En la disciplina més destacada, la de l’hoquei sobre patins, ja s’han completat els quadres de la competició. El campionat de l’Àfrica, que es va disputar fa unes setmanes, va acabar de decidir les últimes seleccions i les va situar en les tres competicions diferents que es disputaran: el campionat del món, per a les vuit millors; el campionat intercontinental, de la novena a la setzena, i el campionat Challengers, a partir de la dissetena millor selecció. En la categoria masculina es disputaran els tres campionats esmentats, mentre que en la femenina i en la sub-19 només es faran els dos primers.

La distribució dels equips per continents en cada un dels campionats es va fer al seu moment tenint en compte els resultats del mundial del 2017 que es va disputar a Nanjing, a la Xina. El campió mundial es va classificar directament i amb la disputa de cada campionat continental –l’europeu, el panamericà i l’africà–, cada selecció ha anat ocupant el seu lloc. Al mes d’abril es farà un sorteig per distribuir els equips del campionat del món i de l’intercontinental en dos grups de quatre equips, i en tres grups els del Challengers en aquesta primera fase. Després es jugaran els quarts de final, les semifinals i la final.

La novetat d’aquesta edició és que el darrer classificat dels dos grups del campionat del món i el primer dels dos grups de l’intercontinental jugaran un partit de play-off. Els dos guanyadors passaran als quarts de final. Aquest mateix play-off es farà entre els dos pitjors equips de l’intercontinental i els dos millors del Challengers, només en la categoria masculina.

Els partits de la categoria sub-19 es disputaran a Vilanova i la Geltrú els dies previs als WRG, del 29 de juny al 5 de juliol.

Els grups de xou

Els sis equips que representaran la Federació Espanyola de Patinatge en la modalitat de grups de xou de patinatge es van decidir en el campionat d’Espanya que es va disputar fa unes setmanes a Guadalajara i cinc són catalans. En la modalitat de grups de xou grans seran presents al Palau Sant Jordi, on es farà la competició de patinatge, el CPA Girona, el CPA Olot i el Reus Deportiu. En els grups de xou petits es van classificar, en finalitzar en els tres primers llocs de l’estatal, el CP L’Aldea, el CP Gondomar gallec i el PA Maçanet.

La competició de patinatge artístic es disputarà de l’11 al 14 de juliol, però concretament els grups petits competiran el dissabte 13 i els grups grans el diumenge 14.

Hoquei sobre patins
CAMPIONAT DEL MÓN
Homes (vuit equips)
Espanya, Portugal, l’Argentina, Itàlia, Angola, Xile, Colòmbia i França.
Dones (vuit equips)
Espanya, l’Argentina, Portugal, Xile, Itàlia, França, Alemanya i Suïssa.
Dates:
del 7 al 14 de juliol.
Seus:
Palau Blaugrana de Barcelona i CEM Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú.
CAMP. INTERCONTINENTAL
Homes (vuit equips)
Moçambic, Suïssa, Andorra, Alemanya, Egipte, Austràlia, el Brasil i Anglaterra.
Dones (set equips)
Colòmbia, l’Índia, el Japó, la Xina, Anglaterra, Brasil i Mèxic.
Dates:
del 7 al 14 de juliol.
Seus:
CEM Rambla Celler de Sant Cugat del Vallès i CEM Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú.
CAMPIONAT CHALLENGERS
Homes (dotze equips)
Macau - la Xina, el Japó, l’Índia, la Xina - Taipei, Nova Zelanda, la Xina, els Estats Units, l’Uruguai, Mèxic, Àustria, Holanda i Bèlgica.
Dates:
del 7 al 13 de juliol.
Seu:
pavelló municipal La Maurina de Terrassa.
Patinatge grups xou
CAMPIONAT DEL MÓN
Grups de xou grans
Representants estatals: CPA Girona, CPA Olot i Reus Deportiu.
Grups de xou petits
Representants estatals: CP L’Aldea, CP Gondomar i PA Maçanet.
Dates:
de l’11 al 14 de juliol.
Seu:
Palau Sant Jordi de Barcelona.

Hi haurà onze disciplines

En els World Roller Games de Barcelona hi haurà onze disciplines en competició. Deu ja van ser presents en el mundial del 2017 que es va disputar a la localitat xinesa de Nanjing, i només una debutarà, el patinet o scooter. La resta ja hi van ser presents fa dos anys: l’alpí en línia, el patinatge artístic, el descens en línia, el freestyle en línia, l’hoquei en línia, l’hoquei sobre patins, el roller derby, el patinatge freestyle, l’skateboarding i el patinatge de velocitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)