el9cers

FRANCESC LINARES

ENTRENADOR DEL VOLTREGÀ STERN MOTOR

“Tots els objectius estan centrats en aquesta semifinal”

El tècnic de l’equip osonenc diu que seria un somni poder lluitar pel títol de l’Europa Cup i que s’han preparat a consciencia per intentar-ho

Ens hem preparat a consciencia, és una fita important i si tenim sort i les coses van be podríem fer història

El Voltregà Stern Motor es presenta a la final a quatre de Lleida amb molta il·lusió per intentar passar a la final i lluitar pel títol. El primer pas serà superar el Lleida Llista en la semifinal de dissabte (20.45 h). L’entrenador del conjunt osonenc Francesc Linares explica que s’han centrat totalment en aquest primer partit i que respecten molt al seu rival lleidatà.

Han tornat a la final a quatre per segon any consecutiu, el primer objectiu és passar a la final?
Si, si, si, ho tenim clar. Tenim l’experiència de l’any passat i crec que aquest any ens fa especial il·lusió poder arribar a la final i jugar una final. Tots els objectius estan centrats en aquesta semifinal que sabem que es complicada amb el Lleida però, a veure si podem donar la sorpresa i passar.
El segon objectiu seria buscar el títol, però això ja seria dissabte a la nit si s’hagués aconseguit el primer?
La veritat és que no hem centrat ni una força en la final, perquè no sabem qui pot passar dels dos equips italians, i també conscients de que la semifinal ja es prou difícil. Només ens hem centrat en la semifinal, en intentar guanyar aquest partit i si es produís això, ja parlarem veient qui es el finalista. Si fos el cas ja veurem com ho preparem, com ens reunim, seria una nit llarga suposo i un matí llarg fins deixar preparades totes les coses.
Amb motes ganes de passar aquesta nit tant llarga si es dones el cas?
I tant. Per nosaltres seria un somni. Segon any consecutiu que arribem aquí i poder jugar una final. Ja nomes jugar-la per nosaltres seria un pas molt, molt gran del que hem fet els últims anys.
Jugen a Lleida contra el Lleida, ells tenen el facto pista i el públic a favor?
Suposo que si, primer que son l’actual campió i tenen l’equip bastant fet. Van tenir poques baixes i es van reforçar bé. Tenen jugadors en un bon moment com son els dos germans Di Benedetto i el Maxi Oruste, però tenen molt bon equip. Això del factor pista moltes vegades també es gira molt en contra, i hem d’intentar jugar una miqueta amb això. I el factor públic crec que nosaltres som un club que arrossega molta gent i vindran perquè en tenen ganes. No crec que sigui un factor que ens pugui influenciar. Més enllà, el nivell esportiu es el que ens preocupa, el nivell on està el Lleida. Sabem que tenen els seus punts forts, però també tenen els seus punts febles, i intentarem portar-ho per aquí i els intentarem fer mal on sabem que els hi podem fer mal.
Esperen que la seva afició respongui i vingui?
Respondrà, ha respost sempre i a més quan comença l’any ja en tenen ganes d’aquest tipus de competicions, la copa i la final a quatre. Si arribem a una final per ells serà un somni, ja que fa molts anys que no es juga i amb això no en tenim cap dubte que respondran. Ja es respira l’ambient aquesta setmana a Sant Hipòlit, la gent en te ganes i s’esta preparant per venir.
Un duel català a Europa serà més complicat ja que és coneixen molt?
Sí, perquè al final l’únic que suposo que ens varia es el tema de l’arbitratge, l’arbitratge a Europa es diferent al que tenim aquí, més estricte en el tema de targetes i en el tema protestes, però ens coneixem molt. Els tres anys que porto amb el primer equip a Voltregà ens hem trobat i hem jugat tot tipus de partits contra el Lleida, partits que hem remuntat en quatre minuts, partits que ens han guanyat be, partits que hem sabut treure a última hora amb un marcador ajustat.
Com arriben a la final a quatre, han fet alguna preparació destinada a la final ‘four’ les ultimes setmanes?
La veritat es que fa dies vam centrar la carrega física per aquesta fita i això, també ens ha influenciat. No es que deixéssim de banda de lliga però sabíem que anàvem a jugar partits amb molta carrega física a sobre, amb molt esgotament. Però, ho assumíem perquè volíem arribar a aquest punt amb un estat de forma el més potent possible. Hem preparat això a consciencia, saben que es una fita important i que si tenim sort i les coses van be podrien fer historia. I fins aquesta setmana que ja estem amb els últims retocs d’enfocar el partit com volem, i endavant.
Té tots els seus homes en condicions?
Estan tots be físicament. Les anteriors setmanes si que teníem algun jugador amb molèsties però sabíem que era conseqüència de la preparació però, aquesta setmana estan tots en forma, estan tots be i amb ganes de jugar.
Que destacaria més del Lleida?
Fa un joc molt directe i molt atrevit. És un equip que ataca molt vertical, molt xutador, que té jugadors que son molt decidits, que ham fet un pas endavant, com els germans Di Benedetto i Maxi Oruste. Crec que son tres peces fonamentals en aquest atac agressiu que fan. Lògicament hi ha l’experiència de Creus, de Tomàs, aquests jugadors son els que donen aquest complement a l’equip que està molt ben armat.
El Voltregà que ha de fer be per guanyar i passar a la final?
Sobretot els hem de parar, els hem d’aturar perquè quan van a l’atac són decidits i a més quan veuen un rival que li poden fer mal encara hi van més. Els hem de saber aturar i que no ens arribin amb facilitat Si s’estavellen una mica contra nosaltres podrem gestionar el nostre atac com volem. Sabem que és un equip que defensa molt i molt fort, son jugadors molt corpulents, molt alts i costa poder atacar en els quatre contra quatre. Hem de ser intel·ligents i gestionar be l’atac sense perdre boles en punts on no les em de perdre i donar-lis aquells contraatacs que ens poden fer mal.
Mirant els quatre participants en la final a quatre sembla molt anivellada a nivell de potencial, no destaca cap dels quatre equip?
Penso que no, per nom, per fitxatges o pressupost el Valdagno es un dels equips que tots pensem que pot estar allà però, l’any passat teníem el Breganze que també ho semblava. El Sarzana ha fet una bona temporada i esta competint molt be i serà una semifinal complicada entre italians, es coneixen i saben on es poden fer mal. Estarà tot molt anivellat, suposo que poden haver-hi sorpreses, no hi ha un equip que surti amb un punt molt més alt que els altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)