el9cers

Respecte i molta il·lusió

Hoquei sobre patins. El Lleida Llista i el Voltregà Stern Motor disputen demà la semifinal catalana de la final a quatre de l’Europa Cup a Lleida. L’altre finalista sortirà del duel italià

El Lleida Llista i el Voltregà Stern Motor tenen moltes ganes de guanyar el títol de l’Europa Cup, en el cas dels lleidatans per segona vegada seguida, però tots dos són conscients de la dificultat que representa. Primer de tot, han de guanyar la semifinal catalana que els enfronta demà (20.45 h Esport 3) al Pavelló Onze de Setembre de Lleida. El que ho aconsegueixi i passi a la final tindrà com a rival en la lluita pel títol un conjunt italià, el Sarzana o el Valdagno, que s’enfronten en la primera semifinal. Mirant els quatre rivals, sembla una de les finals a quatre més obertes dels darrers anys.

Els entrenadors dels conjunts lleidatà i osonenc, Albert Folguera i Francesc Linares, respectivament, tenen molt de respecte pel seu rival, al qual coneixen molt bé de l’OK Lliga. Els dos tècnics assenyalen que només estan centrats en la semifinal que els enfrontarà, i expliquen les dificultats de superar-la i arribar a la final per lluitar pel títol de l’Europa Cup. Tot això no treu que ambdós entrenadors mostrin ganes i il·lusió per passar a la final i lluitar pel segon títol de la segona competició europea que podria guanyar el seu club. El Lleida va ser campió l’any passat –quan s’anomenava copa de la CERS–, i en aquesta edició, que també es juga al seu pavelló, el vol revalidar. El Voltregà va guanyar el títol en l’edició de l’any 2002.

Tots dos repeteixen

Els dos conjunts catalans repeteixen la final a quatre de la segona competició europea, en què ja van ser presents en l’edició de la temporada passada. Aquesta serà la tercera participació del Lleida en una semifinal, i en les dues anteriors va passar a la final, amb un segon lloc l’any 2003 i el títol el 2018 contra el Barcelos portuguès. Per al Voltregà serà la novena semifinal i només l’ha pogut superar en dues ocasions. L’any 2000 va ser el subcampió i dos anys després, el 2002, va guanyar el títol contra el Porto portuguès en una final a doble partit. Per al Valdagno aquesta és la tercera semifinal i el seu millor resultat és el subcampionat que va aconseguir l’any 2008. Finalment, el Sarzana jugarà la seva segona semifinal; en la primera, l’any 2017, va perdre i no va passar a la final.

Dels quatre equips que s’han classificat per a la final a quatre només un ha arribat a la semifinal amb el ple de victòries, el Lleida Llista. El Voltregà i el Valdagno hi han arribat invictes però van cedir un empat fora de casa, mentre que el Sarzana va ser l’únic dels quatre equips que va encaixar una derrota. El conjunt lleidatà i l’osonenc van quedar exempts de l’eliminatòria preliminar i per això van disputar dos partits menys que els seus contrincants italians.

ELS PROTAGONISTES

Sabem que és difícil, però en principi som un dels quatre candidats i penso que podem repetir el títol
Ens hem preparat a consciencia, és una fita important i si tenim sort i les coses van bé podríem fer història
Francesc Linares
ENTRENADOR DEL VOLTREGÀ
L’objectiu és guanyar la semifinal. Per mi la final és dissabte amb el Voltregà
Albert Folguera
ENTRENADOR DEL LLEIDA
Ens fa especial il·lusió poder arribar a la final. Tots els objectius estan centrats en la semifinal contra el Lleida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)