Internacional

Barcelona 2019, en marxa

World Roller Games. Arrenquen l’hoquei sobre patins sub-19 a Vilanova i la Geltrú i l’hoquei en línia júnior al pavelló de la Mar Bella i al d’Horta

La selecció espanyola sub-19 masculina, formada íntegrament per catalans i amb el tècnic també català Sergi Macià al capdavant, debuta avui contra l’Argentina (20 h) al pavelló Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú, un plat ben fort, en el primer dia dels World Roller Games, que arrencaran oficialment en tota la seva magnitud el dia 4. Espanya va obtenir la plata a Nanjing 2017, després de perdre la final per 0-2 contra Portugal en una gran actuació del porter lusità Tiago Rodrigues, i aspira a enlairar-se fins a l’or contra els rivals de sempre. O sigui, l’Argentina, Portugal i Itàlia. Un dels dos porters de Portugal és Xano Edo (Barça), fill de l’exporter català Joan Ignasi Edo. Sigui com vulgui, als WRG asiàtics, però, la categoria que es va jugar va ser la sub-20, i no la sub-19 com es fa ara. Espanya jugarà el segon partit demà contra Suïssa (20 h) i tancarà la fase de grups dilluns contra Xile (20 h). Dimarts es jugaran els quarts, dimecres les semifinals i la final es disputarà el divendres. L’altre grup el formen Portugal, Itàlia, Colòmbia i els EUA.

La selecció espanyola la formen els porters Gerard Pérez (CE Arenys de Munt) i Jordi Pons (CH Cadí), i els jugadors Martí Gabarró (Barça Lassa), Oriol Llenas (Barça Lassa), Sergi Duch (CE Lleida), Aleix Marimon (Igualada Rigat), Oriol Ramírez (CP Manlleu), Dídac Alonso (CP Manlleu), Roc Pujadas (CP Manlleu) i Joan Pujalte (HC Sant Just).

També arrenca avui la competició d’hoquei en línia. La selecció espanyola júnior masculina debuta contra la Xina (20 h) al CEM Mar Bella. Els altres rivals del grup són França i l’Índia, que s’enfrontaran avui(17 h); els EUA-Corea (9 h); Suècia-Polònia (20 h al CEM Horta) i Suïssa-Xina Taipei (21.30 h). En l’altre grup juguen Colòmbia-Gran Bretanya (10.30 h); República Txeca-Alemanya (12 h); Namíbia-Nova Zelanda (18.30 h), Canadà-Austràlia (18.30 h al CEM Horta) i Itàlia-Irlanda (21.30 h al CEM Horta). Al CEM Horta també hi arrenca la competició júnior femenina. Els primers duels són Xina Taipei-Xina (9 h); Finlàndia-Canadà (10.30 h); EUA-l’Índia (12 h) i Itàlia-Suècia (17 h). Espanya debutarà demà a les 17 h contra l’Índia.

Espanya-Xile en el centenari del GEIEG (19 h)

La selecció espanyola jugarà avui el seu primer i únic amistós abans que comencin, dissabte vinent, els World Roller Games avui al pavelló Lluís Bachs de Girona (19 h) contra la selecció xilena, una de les seves rivals en el campionat. El partit, que és d’entrada gratuïta, es disputa amb motiu de l’inici dels actes del centenari de la fundació del GEIEG, que s’intensificaran a partir de l’octubre. La selecció xilena té un tècnic reusenc, Josep Maria Barberà, que compatibilitza el càrrec amb el de seleccionador català femení. També té a les seves files el jugador gironí Marc Figa, que té la doble nacionalitat. Amb el conjunt estatal hi serà el maçanetenc Jordi Adroher. L’equip que prepara el tècnic argentí Alejandro Domínguez ha quedat enquadrat al Grup A juntament amb Angola, Itàlia i França, combinat contra el qual debutarà el proper 6 de juliol (22 h). La selecció espanyola afronta els World Roller Games amb l’objectiu de defensar el campionat del món aconseguit a Nanjing (Xina) el 2017 després de superar Portugal als penals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)