Mundial

El plat més fort ja és a taula

Hoquei sobre patins. Espanya es passeja contra Colòmbia amb un 0-6 en sis minuts i avui jugarà contra Portugal, que bat Itàlia en els penals. L’Argentina-França, l’altra semifinal

COLÒMBIA 0 ESPANYA 9

COLÒMBIA:Cañizares, Uribe, Hoyos, Ramírez i Castaño -equip inicial-; Herrera, Aristizábal, Martínez i Campo.ESPANYA:Malián, Alabart, Lamas, Adroher i Bargalló -equip inicial-; Font, Roca, Pérez i Casanovas.GOLS:0-1 (1’) Adroher. 0-2 (3’) Bargalló. 0-3 (4’) Bargalló. 0-4 (4’) Lamas. 0-5 (4’) Bargalló. 0-6 (5’) Bargalló. 0-7 (11’) Pérez. 0-8 (37’) Bargalló. 0-9 (40’) Pérez..ÀRBITRES:M. Galoppi 8ITA) i X. Bleuzen (FRA).FALTES:5 de Colòmbia i 8 d’Espanya.

El plat fort de les semifinals, el clàssic de clàssics Portugal-Espanya, s’escenificarà avui al Palau Blaugrana (22 h). Tots dos equips van fer els deures de quarts de final, de dificultats i esforços certament ben diversos. Espanya va golejar Colòmbia (0-9) i Portugal va vorejar l’abisme contra la sempre competitiva Itàlia, que en la segona part guanyava per 2-4. Els lusitans es van salvar en la tanda de penals amb el porter Girâo aturant tots els llançaments i els gols dels blaugrana Rodrigues i Hélder Nunes.

Sigui com vulgui, el xoc de trens reeditarà la final de l’últim mundial a Nanjing amb títol de l’equip d’Alejandro Domínguez en els penals i la final de l’europeu de l’estiu passat disputat a Galícia amb triomf també de l’equip estatal (6-3), tot un mèrit davant d’una generació temible de jugadors lusitans liderada pel nou cervell del Barça Hélder Nunes. L’altra semifinal és, sobre el paper, força més desigual, i l’Argentina, campiona el 2015 i farcida de grans figures com els blaugrana Pablo Álvarez i Matías Pascual, surt com a clara favorita davant de l’emergent França malgrat la qualitat dels tres germans Di Benedetto. El fons d’armari sud-americà és superior. Carlo di Benedetto, per cert, va fer tres gols ahir contra la Xile dirigida pel reusenc Josep Maria Barberà (4-5) i va neutralitzar els tres de Nico Carmona, la figura del conjunt sud-americà. El nou jugador del Porto n’havia marcat quatre dimecres davant d’Itàlia i ja en du 10 en el campionat.

Paradigma de l’efectivitat meteòrica, Espanya va deixar dat i beneït el seu duel contra Colòmbia en sis minuts frenètics (0-6). Quatre gols de Bargalló, un de Lamas i el primer d’Adroher robant la bola al colombià Camilo Ramírez quan va relliscar, van reflectir una diferència més abismal de la que es podia pressuposar. A l’equip d’Alejandro Domínguez li va sortit tot rodó i tant la defensa com el porter rivals van fer figa per tot arreu. La ràpida resolució va permetre a Espanya contemporitzar i reservar forces per a la semifinal.