Mundial

Un or que fa afició

La selecció espanyola femenina guanya el tercer títol mundial consecutiu i el setè de la seva història

Les set catalanes, les dues asturianes i la gallega derroten l’Argentina en una final intensa i emocionant

ARGENTINA 5 ESPANYA 8

ARGENTINA:Anabella Flores, Daiana Silva, Adriana Gutiérrez, Luciana Agudo i Lorena Rodríguez –equip inicial–, Adriana Soto, Valentina Fernández, Julieta Fernández, Pamela Burgoa i Julieta Rouco.ESPANYA:Laura Vicente, Berta Busquets, Laura Puigdueta, Anna Casarramona i Marta González Piquero –equip inicial–; Aina Florenza, Maria Díez, María Sanjurjo, Sara González Lolo i Teresa Bernadas.GOLS:0-1 (4’) Busquets. 1-1 (9’) Agudo. 1-2 (10’) Piquero. 2-2 (18’) Agudo. 2-3 (23’) Puigdueta. 3-3 (30’) Lorena Rodríguez. 3-4 (30’) Busquets. 3-5 (32’) Piquero. 4-5 (36’) Agudo. 4-6 (37’) Lolo. 5-6 (38’) Soto. 5-7 (45’) Sanjurjo, de falta directa. 5-8 (50’) Sanjurjo.ÀRBITRES:José Pinto i Joaquín Pinto (Portugal).FALTES:10 d’Argentina i 9 d’Espanya.

Tercer títol mundial de manera consecutiva i setè de la seva història. Dues xifres que s’escriuen molt ràpid però que han costat molt d’aconseguir a la selecció espanyola femenina. El darrer títol va arribar en els World Roller Games de Barcelona en una final contra l’Argentina disputada en un escenari, el Palau Blaugrana, mític de l’hoquei sobre patins i que normalment no acull partits femenins. Els dos equips van demostrar a sobre el parquet que són els millors del món i van lluitar fins al darrer instant per aconseguir la victòria.

El resultat final de 5-7 va ser un fidel reflex d’un partit molt intens, emocionant, disputat amb un ritme molt alt i amb grans accions que van permetre crear ocasions de perill i marcar gols. Les set jugadores catalanes, les dues asturianes i la gallega va brillar a un alt nivell i, després d’avançar-se en el marcador en els primers minuts, van saber respondre gairebé immediatament a cada gol que van marcar les jugadores argentines. Al descans es va arribar amb un ajustat 2-3 amb gols marcats per Berta Busquets, l’asturiana Marta González Piquero i Laura Puigdueta.

En l’inici de la segona meitat, l’efectivitat dels dos conjunts davant la porteria contraria va créixer encara més i els gols van anar caient per un costat i l’altre. Les dues seleccions volien guanyar i sabien que per fer-ho havien de fer gols. En vuit minuts, se’n van marcar sis i el resultat es va situar en un 5-6 a falta de dotze minuts per a la fi. Berta Busquets i Marta González Piquero van tornar a marcar i l’asturiana Sara González Lolo va fer l’altre gol per Espanya. Les argentines van seguir lluitant per empatar el partit i van tenir ocasions, però en els darrers cinc minuts la gallega María Sanjurjo va marcar dos gols i va decidir el partit. Fins llavors, no havia jugat cap minut de la final, però va sortir a tirar la falta directa i va marcar. En l’últim minut, va fer el 5-8 en un contraatac i va sentenciar la final i el títol mundial.

2019 Espanya
Les deu jugadores són impressionants i avui s’ha demostrat. Es treballa molt tenint humilitat i volent ser millor cada dia millor
Ricard Ares
SELECCIONADOR
El que acabem de fer és una cosa molt difícil. Encara no m’ho crec. Guanyar aquí al Palau Blaugrana és increïble
Anna Casarramona
Bestial. Som tres cops campiones del món i estem molt contentes
Laura Puigdueta
L’entrenador ha confiat en mi per tirar-la [la falta directa] i jo no he pensat en res. L’he tirat com sabia, i punt. Guanyar a casa és com un somni
María Sanjurjo
Ha arribat el moment d’acomiadar-me. Era el meu últim partit i guanyar en aquest escenari i d’aquesta manera és increïble