Lliga Europea

El comitè europeu rebutja la proposta de l’EHCA d’una segona fase de la lliga europea

L’Associació de Clubs europeus d’Hoquei sobre Patins (EHCA) ha fet avui un comunicat en què explica que el comitè europeu (WSE-RH) ha rebutjat formalment la proposta de jugar una segona fase per decidir el millor segon dels tres grups de la lliga europea que es disputarà des de divendres fins diumenge a Luso (Portugal), tal com ha avançat aquest rotatiu en l’edició d’avui dimecres. L’associació “no entén” la negativa. El text diu el següent: “L’Associació Europea de Clubs d’Hoquei sobre patins (EHCA) lamenta que WSE-RH no hagi acceptat la proposta de fer una segona fase de la competició que permetria, no només potenciar la millor competició de clubs que hi ha a dia d’avui, sinó també perquè hi hagi més justícia esportiva a l’hora de decidir quin serà el millor equip entre els segons classificats de cada grup. Aquesta proposta de segona fase va ser formalitzada per escrit el passat 21 de març, abans que l’organisme europeu acceptés la proposta de EHCA per organitzar l’Eurolliga 2020/21 a la localitat de Luso-Mealhada, i fins i tot ha estat debatuda en posteriors reunions mantingudes entre les dues parts. Cal recordar, a més, que els nou clubs participants estan esperant com afecta el protocol COVID-19 en el sistema de competició, posant l’accent en les hipotètiques greus alteracions que el coronavirus pot provocar en la fase de grups i que es podrien donar si un equip no pot viatjar, si no pot disputar els dos partits o si un dels equips classificats per a la F4 no pot disputar-la.”

Els nou equips es divideixen en tres grups de tres equips per determinar els que jugaran la final a quatre els dies 15 i 16 de maig. Els tres primers de cada grup segellaran el bitllet i el millor segon els acompanyarà. L’EHCA entén que si algun club no pogués jugar tots els partits per algun contagi, la competició quedaria adulterada.

En el grup A hi militen el Noia, el Porto i el Barcelos. En el B hi són el Reus, l’Sporting i l’Oliveirense i el C el conformen el Barça, el Liceo i el Benfica. Tant la fase de grups com la final a quatre l’organitzen conjuntament els clubs participants, que formen part de l’EHCA, l’associació que el curs vinent té la intenció d’independitzar-se i crear una nova lliga europea tancada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)