Més hoquei

Excepcionalitat transgressora

La italiana de 24 anys amb experiència en l’OK Lliga femenina Pamela Lapolla trenca motllos jugant la sèrie A2 masculina amb el Roller Matera, que ha disputat els quarts de final del ‘play-off’ d’ascens a la màxima categoria

A Catalunya hi ha equips mixtos fins a júnior, però ni a nacional ni en les OK Lligues una noia no hi podria jugar

Els caps de setmana de Pamela Lapolla (Terlizzi, 1996) són senzillament frenètics. Compatibilitza els partits de l’equip sènior femení, del qual és la capitana, i els del grup sud de la sèrie A2 masculina amb el quart classificat, el Roller Matera, un fet extraordinari. També entrena joves talents. La seva presència continuada en un equip de la segona màxima categoria d’un país en què l’hoquei no és ni de bon tros residual, té un gran mèrit i diu molt del seu caràcter guanyador. Lapolla, que ha jugat tres mundials –4a als WRG Barcelona 2019– i tres europeus –tres bronzes– amb la selecció transalpina femenina, s’hi ha adaptat perfectament. Ocupa la posició de defensa. En el partit contra el Castiglione va fer dos gols de penal (2/2).També va signar un doblet contra el Forte i en suma cinc en les quinze jornades en què ha pres part. El Roller Matera va jugar els quarts del play-off d’ascens i va quedar eliminat, l’1 de maig, pel HP Matera en el derbi.

Fent una translació a Catalunya, els equips de base, de prebenjamí a júnior, poden ser mixtos. Però podria jugar una noia en l’OK Lliga o l’OK Lliga plata o la nacional catalana? Per reglament, ara no.

“Vaig començar a patinar amb set anys amb el meu germà i la meva germana. Al final, només jo vaig continuar i, després de provar diversos esports, em vaig adonar que l’hoquei era el meu gran amor. Des de petita he jugat en formacions mixtes, aleshores no hi havia equips femenins. Tot i així, és fàcil perquè els companys sempre han estat com germans. Al final del partit parlo amb l’entrenador, Valerio Antezza, però també amb el porter, Joseph el Haouzi. Ell té un paper diferent i una visió diferent del joc, per això els seus consells són preciosos per millorar ”, explica al web de la federació italiana. Abans d’assumir el repte que va iniciar el curs passat en la sèrie B, va agafar experiència en l’OK Lliga femenina a Las Rozas (2016/2019). La teòrica diferència de físic no és cap obstacle: “Afortunadament, soc alta, i on no arribo amb força física, faig servir astúcia i tècnica. Tinc clar que hem d’aprendre molt dels nois.”

5
gols
ha marcat la jugadora del Roller Matera en la fase regular de l’A-2 italiana en els 15 partits que ha jugat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)