Copa

El Caldes es reivindica

Hoquei sobre patins. Copa masculina. Aixeca un 0-3 al Lleida i jugarà la semifinal contra el Liceo, que venç un gran Voltregà en la pròrroga

Rec. Làser Caldes 5 Lleida Llista 4

RECAM LÀSER CALDES:Camps, Ricart, Rosa, A. Acsensi i Rodríguez -equip inicial-; Giménez, Rovira, Miras i R. Acsensi.LLEIDA LLISTA:Serra, Di Benedetto, Cañellas, Tomàs i Selva -equip inicial-; Vives, S. Folguera i Duch.GOLS:0-1 (14’) Di Benedetto. 0-2 (17’) Vives.0-3 822’) di Benedetto. 1-3 (26’) Rodríguez. 2-3 (27’) Miras de penal. 3-3 (28’) Rovira, de falta directa. 4-3 (37’) R. Acsensi. 5-3 (37’) Giménez. 5-4 (46’) Di Benedetto.ÀRBITRES:I. González i E. Rivas. Blava a Roger Acsensi, Giménez, Rodríguez, Bruno di Benedetto i Cañellas.FALTES:16 del Caldes i 18 del Lleida.

Deportivo Liceo 3 Voltregà Stern M. 2

D. LICEO:C. Grau, Carballeira, Oruste, Torres i R. di Benedetto -inicial-; Adroher, M. Grau, Platero i Ciocale.VOLTREGÀ STERN MOTOR:Roca, Vargas, Palazón, Teixidó i Canal -equip inicial-; Font, Molas i Rovira.GOLS:1-0 (6’) Adroher. 1-1 (27’) Canal, de penal. 2-1 (37’) Roberto. 2-2 (46’) Font. 3-2 (58’) Carballeira.ÀRBITRES:J. sánchez i Á. de la Hera. Blava a Palazón.FALTES:15 el Liceo i 16 el Voltregà.

El Caldes va reviscolar contra el Lleida (5-4) en el primer partit de quarts de la copa masculina a la Corunya quan perdia per 0-3, i jugarà demà la primera semifinal contra el Liceo, l’amfitrió, que va superar el Voltregà en la pròrroga, en un partit dramàtic per als gallecs i revitalitzant malgrat la derrota per als catalans (3-2). En el duel s’enfrontaran el subcampió de l’OK Lliga, el conjunt gallec, i el tercer.

El Lleida es va avançar amb un gol de Bruno di Benedetto, que va desviar un tret de Vives (0-1). Un premi just. Camps va treure una directa a Selva arran d’una blava a Roger Acsensi (17’). En el power play –superioritat–, Giménez també va veure una targeta blava tot just 31 segons després. Vives va llançar la directa a fora, però va recollir el rebuig i va empènyer la bola amb subtilitat (0-2). Per acabar d’arrodonir la gran primera part del Lleida, tant en defensa com en atac, Selva va marxar amb velocitat per l’esquerra de l’atac i va servir una gran assistència a Bruno di Benedetto (0-3). En tres minuts del segon temps, però, el Caldes, letal, va empatar. Una reacció fulgurant capitalitzada per Rodríguez, Miras de penal i Rovira de falta directa –10a del Lleida–. A més, Serra va endevinar la intenció a Rovira en una directa (35’) per blava a Di Benedetto. Sergi Folguera va enviar fora una directa i en la jugada següent, una genialitat de Roger Acsensi, aixecant i picant dins del quadre, va consumar la remuntada del Caldes (4-3 en el 37’), que va clavar el 5-3 mitjançant Giménez en un contraatac. El Lleida va perseverar i va tenir oportunitats –dos penals, un de Tomàs i un de Vives, al pal– però ja no ha pogut revertir la situació. Rosa també va disposar d’una falta directa que no va transformar (37’) en la quinzena falta d’equip lleidatana. Miras (43’) tampoc va batre Serra de penal. L’intent de Di Benedetto (44’) en una directa tampoc va reeixir. L’omnipresent Di Benedetto va fer el 5-4 amb un cacau des de l’exterior, però l’equip d’Eduard Candami va resistir.

El Liceo va necessitar sang, suor i gairebé llàgrimes. La teranyina defensiva ordenada per Manel Barceló, executada amb pulcritud pels seus jugadors i amb Blai Roca sublim sota els pals, va estar a punt de provocar l’eliminació de l’amfitrió, angoixat i poc avesat al risc en la segona part contra un Voltregà ferm i perillós que va igualar dos cops el resultat amb un gol de Canal de penal i un altre de Font, assistit per Molas en un contraatac. En el temps afegit, el Liceo va fer un canvi il·legal i els àrbitres es van empassar la blava. Carballeira va fer el 3-2 i Canal va tenir l’empat en una directa que Carles Grau va desviar a tres segons del final.