Més hoquei

Hoquei sobre patins

Nacional Catalana

L’Olot puja a l’OK Lliga Plata

Per primera vegada a la història, el CH Olot jugarà a l’OK Lliga Plata després de remuntar aquest passat cap de setmana la victòria inicial del CP Congrés-La Sagrera Es Mou a la final del play-off de la Nacional Catalana masculina. Si en el primer partit de la final l’equip barceloní havia guanyat per 0-1 a Olot, l’equip garrotxí li va tornar dissabte la moneda (1-2)a la Sagrera i diumenge va certificar el títol i l’ascens per 5-3.

Gràcies a tres gols seguits entre els minuts 6 i 8, l’Olot es va avançar per 3-0 en el tercer partit i va saber contenir la reacció final del Congrés. Després d’un avís del Congrés amb un pal de Marc Aubets (4’), Aniol Mangas va caçar una bola dividida (6’), la va elevar a l’entrar a l’àrea i la va picar per batre a Àlex Mañé per fer l’1-0. Només havien passat 36 segons quan Nil Rodríguez va marcar el 2-0. Marc Prat va assolir el 3-0. El Congrés no va abaixar els braços i a 2:42 del descans va fer un segon pal per mitjà de Martí Ferrer. Ferrer va fer el 3-1 al minut 8 de la segona part. Però només havien passat 24 segons quan una paret entre els germans Mangas va servir perquè Aniol, el jugador amb experiència a l’OK Lliga que aquesta temporada havia tornat, fes el 4-1. El Congrés va continuar lluitant i el gol d’Iñaki Cabezas amb 14:33 va significar el 4-2. A 8:45 del final Joan Mangas, de penal, va fer el 5-2 que acostava l’Olot al títol i a l’ascens, però encara el va haver de suar perquè, amb els dos equips amb 9 faltes des del minut 43, Albert Aubets va marcar el 5-3 a 2:35 per posar emoció al tram final. El resultat ja no es va moure malgrat que Marc Aubets va tornar a enviar la bola al pal a manca de 53 segons. Al final es va mantenir el 5-3 i l’equip dirigit per Miki Ràfols i Adrià Piera, que al segon partit de dissabte havia guanyat per 1-2 amb gols de Tomàs Marcè i Ferran Sacrest per remuntar l’inicial de Marc Aubets, va assolir el títol i l’ascens.