Més hoquei

Marc Gual despenja l’estic i fitxarà pel Forte dei Marmi

Hoquei sobre patins. L’actual delegat del Barça es va retirar fa dos anys i ara es reunirà amb un dels grans veterans a Europa, Pedro Gil

Marc Gual (Sant Sadurní d’Anoia, 1980), delegat del FC Barcelona d’hoquei sobre patins les dues últimes temporades, despenjarà l’estic per convertir-se un altre cop en jugador professional. Ha arribat a un acord per dues temporades amb el Forte dei Marmi de la lliga italiana, on es retrobarà amb un vell amic, Pedro Gil (41 anys), que hi arriba procedent de l’Sporting, on ha conquerit dues lligues europees en les últimes cinc temporades. Gual i Gil van ser campions d’Europa plegats amb el Reus el 2009. Oficialment Gual continua sent delegat del primer equip del Barça fins que l’acord no sigui oficial.

L’exjugador internacional, format a les categories de promoció del Noia, va anunciar el maig del 2019 que es retirava després de jugar vuit temporades al FC Barcelona, equip amb el qual va guanyar quatre lligues europees i en què va ser un jugador determinant en el joc col·lectiu, farcit de figures mundials. A banda dels títols europeus, en el club blaugrana va sumar 26 títols, amb set lligues i cinc copes.

Gual havia arribat al Barça el 2011 precedit d’una fama acreditada tant al Reus com l’any que va estar al Liceo (2009/2010), i va justificar plenament el seu fitxatge exhibint-se com un mig molt complet en la creació i de gran vàlua també en la parcel·la defensiva. Va ser competitiu amb els diferents entrenadors amb els quals va jugar, tant amb Gaby Cairo com amb Ricard Muñoz i, en la darrera etapa, amb Edu Castro. Quan ho va deixar, amb 38 anys fets, va rebutjar alguna oferta per continuar a l’OK Lliga, com ara una del Lleida, perquè tenia la intenció, segons va explicar ell mateix, d’estabilitzar el seu futur.

Un equip “català”

De moment el fitxatge estel·lar anunciat pel Forte dei Marmi, que ha decidit enfortir el seu projecte amb l’entrada de nou capital, és el de Pedro Gil, que va ser presentat la setmana passada juntament amb altres joves promeses de l’hoquei italià. Però Gil i Gual (81 anys entre tots dos) no seran els únics catalans de l’equip. També hi haurà Martí Casas, de Mataró, i Xavi Rubio, de Reus.

LA DADA

40
anys
són els que té Marc Gual, que ha estat dues temporades senceres sense jugar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)