Europeu

El 18è arriba en la pròrroga

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola revalida el títol europeu al guanyar França per la mínima. El porter Carles Grau és el més destacat

Espanya 2 França 1

ESPANYA:Carles Grau, Panadero, Alabart, Barroso i Bargalló –equip inicial–; Aragonès, Carballeira, Font, Toni Pérez i Malián (p.s.).FRANÇA:Bonneau, Bruno di Benedetto, Herman, Roberto di Benedetto i Carlo di Benedetto –equip inicial–; Gefflot, Debrouver, Savreux, Le Berre i Audelin (p.s.).GOLS:0-1 (33’) Bruno di Benedetto. 1-1 (40’) Carballeira, de penal. 2-1 (58’) Toni Pérez.ÀRBITRES:J. Duarte i R. Torres (Portugal). Targeta blava a Carballeira.FALTES:8 d’Espanya i 12 de França.

El divuitè títol europeu de la selecció espanyola va arribar en la pròrroga d’una anivellada final contra França (2-1). Espanya, amb nou jugadors catalans seleccionats i set en la convocatòria de la final, va tenir molts problemes per revalidar el títol i va haver de remuntar un 0-1 advers. En bona part ho va aconseguir gràcies a la gran actuació del porter Carles Grau, que va fer aturades en moments clau del partit.

En la primera meitat els dos equips van tenir ocasions, però els porters van desfer tot el perill. El primer gol no va arribar fins al minut 33 amb un fort xut de Bruno di Benedetto. Tres minuts després França va disposar d’una falta directa, però la va enviar al pal. L’empat va arribar set minuts després al transformar César Carballeira un penal (1-1). Ferran Font va desaprofitar una falta directa quatre minuts després, i els francesos van tenir una gran ocasió en un contraatac a 11 segons del final en què Carles Grau va evitar el gol i va enviar el partit a la pròrroga. El títol es va decidir en el minut 58 del temps suplementari quan la lluita de Toni Pérez dins l’àrea va significar el 2-1.

El partit per la tercera posició entre Portugal i Itàlia es va suspendre perquè dos jugadors portuguesos –João Rodrigues i Henrique Margalhaes– van donar positiu de Covid-19. Els jugadors i tècnics de les seleccions d’Espanya i França van haver de passar un test abans de la final, i tots van donar negatiu. Andorra va guanyar Alemanya (2-1) i va acabar cinquena.