Més hoquei

Federació Catalana de Patinatge

Hoquei sobre patins

La copa Generalitat, per al Palau i el Cerdanyola

Les instal·lacions IEM de Martorell van ser el marc de la copa Generalitat, que disputen els dos primers classificats de cada grup de la primera fase de nacional catalana. El Palau i Cerdanyola, els dos campions, no havien guanyat mai el trofeu.

Les de Palau-solità i Plegamans van vèncer a la final el HC Lleida.net Alpicat per 2-5. Tot i disposar de menys rotació de banqueta, l’equip d’Ivan Sanz va anar sempre al davant, avançant-se amb un gol de Marina Codina, que va ser contrarestat amb una diana de falta directa d’Arantxa González. Vicente va posar al davant de nou les groc-i-negres abans del descans, però al cap de poc de començar la represa González va tornar a empatar per a les del Segrià. Dues accions individuals molt consecutives, de Laia Juan i Aimee Blackman, van posar una distància prou àmplia perquè Sígrid Aparicio acabés de rematar la feina amb el cinquè gol. Les palauenques, que en semifinals van guanyar el Voltregà per 3-2 amb remuntada inclosa, mantenen la ratxa d’imbatibilitat que porten des de l’inici de la temporada. L’Alpicat havia superat el Manlleu amb un contundent 3-0.

En la final masculina, l’Igualada va ser el primer d’anotar, amb un penal marcat per Nil Cervera, però una jugada personal d’Arnau Gangonells va fer marxar els dos equips al descans amb empat. Ja a la segona meitat Albert Hernández va provocar un penal que Gangonells va convertir en el 2-1 favorable als d’Andi Colaianni. Tot i que els verds-i-blancs ja ensumaven la victòria, quan faltava un minut i mig, el capità igualadí, Francesc Rubinats, va dur el partit a la pròrroga. Arnau Gangonells, de falta directa, va marcar (15a) i va arrodonir el seu triplet. Els igualadins no havien perdut en tota la temporada.