Lliga Europea

El Generali Palau assalta Gijón i torna a conquerir la lliga europea (1-2)

El Generali Palau ha assaltat Gijón amb un triomf històric (1-2) contra el Telecable Gijón, l’amfitrió, i revalida el títol de la lliga europea. L’equip d’Ivan Sanz ha sabut frenar les virtuts del conjunt asturià i ha dut el pes del partit amb una gran personalitat. Laura Puigdueta i Aina Florenza han estat les golejadores del conjunt català, que referma el seu domini continental amb el seu estil de joc intens que tant agrada.

El Palau ha sortit molt centrat i esgotant les possessions amb criteri, fent molt de perill. Florenza, Puigdueta i la omnipresent Fontdeglòria, al pal, han avisat en un monòleg inicial de les catalanes, inapel·lables en defensa. L’equip d’Ivan Sanz construïa bé amb Puigdueta i Busquets duent la batuta, trobava posicions interiors en les rematades sortint sovint des de darrera de la porteria i la seva pressió defensiva li permetia articular també contraatacs amb facilitat. Sensacions molt bones. Fernando Sierra, el tècnic local, s’ha vist obligat a demanar temps a 16:58 davant l’allau de joc vallesà. Les arribades eren continues, tot i que el Gijón també ha ensenyat les urpes en algun contraatac. Florenza ha tornat a posar a prova la portera rival Hidalgo en una acció molt clara a boca de canó (12’), però la xilena seguia a gran nivell. Ivan Sanz ha demanat temps mort a 11:08 per reordenar idees i respirar. Roces (16’) ha completat una gran acció i s’ha plantat sola davant de Laura Vicente, que ha evitat el gol asturià. Al Palau, que feia un gran partit, li faltava trobar un segon pal, una major selecció en els llançaments per sorprendre. I l’oportunitat ha arribat quan Busquets ha entrat fins a la cuina i Puigdueta ha afusellat el rebuig a 1:12 de la mitja part (0-1). Un gol que, per fi, reflectia la superioritat catalana.

El partit encara s’ha posat més favorable. Florenza, quan només s’havien consumit 49 segons del segon temps, ha tornat a deixar glaçat el pavelló de la Guía –hi havia una gernació– amb el típic gol buscant el primer pal sortint des del darrera de la porteria. Una jugada magistral de Roces, que ha acabat assistint al segon pal a Lolo, però, ha permès al Gijón entrar de nou en el partit (1-2 en el 29’).

El Palau ha superat un moment crític quan ha comès la desena falta a 6:26 del final. Obeso ha llançat la primera directa de la final a quatre i ha enviat la bola fora en un llançament prou estrany, probablement buscant una fórmula massa imaginativa per sorprendre a la gran portera del Palau. L’speaker del pavelló, conscient que el títol se’ls esmunyia, ha engrescat el nombrós públic amb el clàssic si se puede. Atacs més llargs i defensa intensa ha estat la recepta del Palau, que ha jugat els últims minuts amb l’equip titular i que ha demostrat a les locals que no es podia. Roces, a més, ha vist la blava a 1:29. Puigdueta no ha marcat la falta directa però les locals han acabat el partit en inferioritat. Sierra ha tret la portera i ha posat una jugadora de pista, però les campiones no s’han deixat intimidar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)