Lliga Europea

El Palau enamora a Europa

Hoquei sobre patins. L’equip d’Ivan Sanz competeix a un gran nivell i revalida el títol de la lliga europea superant amb personalitat el potent amfitrió en una final memorable

Telecable Gijón 1 Generali Palau 2

TELECABLE GIJÓN:Hidalgo, Piquero, Lolo, Obeso i Roces -equip inicial-; González i Carrera.GENERALI PALAU:Laura Vicente, Busquets, Puigdueta, Florenza i Fontdeglòria -equip inicial-; Colomer, Blackman, Juan, Gisela Vicente i Salvat (ps).GOLS:0-1 (23’) Puigdueta. 0-2 (25’) Florenza. 1-2 (29’) Lolo..ÀRBITRES:S. Coelho i J. Silecchia. Blava a Roces.FALTES:8 del Gijón i 12 del Palau.

El Generali Palau va assaltar ahir Gijón amb un triomf històric (1-2) contra el Telecable, l’amfitrió, i revalida el títol de la lliga europea. L’equip d’Ivan Sanz va saber frenar les virtuts del conjunt asturià i va dur el pes del partit amb personalitat. Laura Puigdueta i Aina Florenza van ser les golejadores del conjunt català, que referma el seu domini continental amb el seu estil de joc intens que tant agrada.

El Palau va sortir molt centrat, més que en la semifinal, i esgotant les possessions amb criteri, creant perill. Florenza, Puigdueta i l’omnipresent Fontdeglòria, al pal, van avisar en un monòleg inicial de les catalanes, inapel·lables en defensa. L’equip d’Ivan Sanz construïa bé amb Puigdueta i Busquets duent la batuta, trobava posicions interiors en les rematades sortint sovint des de darrere de la porteria i la seva pressió defensiva li permetia articular també contraatacs amb facilitat. Sensacions molt bones. Fernando Sierra, el tècnic local, es va veure obligat a demanar temps a 16:58 davant l’allau de joc vallesà. Les arribades eren contínues, tot i que el Gijón també va ensenyar les urpes en algun contraatac. Florenza va tornar a posar a prova la portera rival Hidalgo en una acció molt clara a boca de canó (12’), però la xilena seguia a gran nivell. Ivan Sanz va demanar temps mort a 11:08 per reordenar idees i respirar. Roces (16’), jugadora de quirats, va completar una gran acció i es va plantar sola davant de Laura Vicente, que va evitar el gol asturià. Al Palau, que feia un gran partit, li faltava trobar un segon pal, més selecció en els llançaments per sorprendre. I l’oportunitat va arribar quan Busquets va entrar decidida fins a la cuina i Puigdueta va afusellar el rebuig a 1:12 de la mitja part (0-1). Un gol que, per fi, reflectia la superioritat catalana.

El partit encara es va posar més costa avall. Florenza, quan només s’havien consumit 49 segons del segon temps, va tornar a deixar glaçat el pavelló de la Guía –hi havia una gernació– trobant el forat al primer pal sortint des del darrere de la porteria. Una jugada magistral de Roces, que va assistir al segon pal Lolo, però, va reviscolar el Gijón (1-2).

El Palau va superar un moment crític quan va cometre la desena falta a 6:26 del final. Obeso va llançar la primera directa del cap de setmana i va enviar la bola fora en un intent prou estrany, probablement buscant una fórmula imaginativa per sorprendre Vicente.

‘Sí se puede’; doncs no

L’speaker del pavelló, conscient que el títol se’ls esmunyia, va engrescar el públic amb el clàssic Sí se puede. Atacs més llargs i defensa intensa va ser la recepta del Palau, que va jugar els últims minuts amb l’equip titular i que va demostrar a les asturianes que no es podia. Roces, a més, va rebre la blava a 1:29. Puigdueta no va marcar la falta directa, però les locals van acabar el partit en inferioritat. Sierra va treure la portera i va posar una jugadora de pista, però les campiones no es van deixar intimidar.

LA DADA

3
finals
seguides de la màxima competició ha jugat el Palau, que atresora dos títols.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)