Lliga Europea

El tècnic Iván Sanz, campió europeu amb nois i noies

Hoquei sobre patins. Va guanyar la copa de la CERS amb el Grup Clima Mataró l’any 2009 i en aquest 2022 acaba de conquerir la lliga europea femenina amb el Generali Palau

L’entrenador Iván Sanz ha aconseguit una fita gens habitual en el món de l’hoquei sobre patins en guanyar un títol de competició europea amb un equip masculí i amb un altre de femení. L’any 2009 va ser el tècnic del Grup Clima Mataró, que va guanyar la copa de la CERS, i ara acaba de dirigir el Generali Palau en la conquesta del títol de la lliga europea femenina 2022. Entre un títol i l’altre hi ha moltes diferències, però també dades similars. En les dues finals a quatre l’equip d’Iván Sanz va guanyar en la semifinal un equip portuguès i en la final, l’amfitrió. I les dues vegades va guanyar pel mateix resultat, tot i que els del Mataró van ser a la pròrroga. Iván Sanz va comentar que les dues li van fer molta il·lusió: “Les dues van ser molt especials i soc molt afortunat d’haver viscut les dues experiències i haver tingut dos equips tan bons esportivament i sobretot humanament.” L’actual entrenador del Palau va ser quatre anys seleccionador espanyol sub-17 i l’any 2016 va guanyar el títol europeu de la categoria, i també va assolir tres subcampionats.

Iván Sanz va néixer a Mieres, Astúries, fa 47 anys; va començar a jugar de porter de petit, i va venir a Catalunya a estudiar la carrera universitària que volia, i també per jugar a hoquei. Una lesió a l’esquena va fer que es retirés als 23 anys, va començar a fer d’entrenador en el Sants-Montjuïc i ja suma 24 anys a les banquetes. Va estar una dotzena d’anys en el CH Mataró fent d’entrenador, des de l’escola de base fins al primer equip, passant per totes les categories, la femenina inclosa. Va deixar el Mataró després del títol de la CERS, que va culminar un temporada complicada en què van baixar de la màxima categoria. En ser campions de la CERS es van classificar per a la lliga europea següent, però la federació europea no els volia deixar jugar perquè no eren un equip de la màxima categoria. Al final la van disputar. La trajectòria d’Iván Sanz com a tècnic l’ha portat a forces equips i categories, i de l’arribada al Palau en diu: “Entrenar a l’OK Lliga femenina era de les poques coses que em faltaven per fer, i a més amb aquest regal de tenir un equip d’aquest nivell. Fa temps que em moc per fer coses que no he fet, coses diferents que et motiven més.”

CONTRA L’AMFITRIÓ

En les dues finals europees l’equip d’Iván Sanz va guanyar el conjunt local

EL PROTAGONISTA

En el Mataró no érem ni favorits ni candidats. Vam jugar amb molta il·lusió i sense renunciar a res
Aquesta vegada era una mica diferent. L’equip era candidat al títol, i òbviament el Gijón també ho era
He trobat similituds en la manera de jugar la final dels equips, amb molta personalitat i sense perdre la identitat
COPA DE LA CERS 2009
Campió
Grup Clima Mataró
Entrenador Iván Sanz
Final a quatre
Lloret de Mar, 18 i 19 d’abril
Semifinals
Lloret - Viareggio 3 - 0
Oliveirense - Mataró 2 - 3 (pròrroga)
Final
Lloret - Mataró 1 - 2 (pròrroga)
LLIGA EUROPEA 2022
Campió Generali Palau
Entrenador Iván Sanz
Final a quatre
Gijón, 30 d’abril i 1 de maig
Semifinal
Palau - Benfica 3 - 2
Gijón - Cerdanyola 4 - 0
Final
Gijón - Palau 1 - 2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)