OK Lliga

Triomf històric al Palau del Reus Virginias, que jugarà la final (3-4)

El Reus Virginias ha fet història avui al Palau Blaugrana superant el Barça amb un triomf èpic (3-4) basat en la màgia de Marc Julià, l’encert del porter Càndid Ballart i l’esforç i la intensitat col·lectives i jugarà la final de l’OK Lliga contra el Deportivo Liceo, que ha derrotat el Noia Freixenet per 4-2. El lideratge de Pau Bargalló –dos gols i una assistència– no ha estat suficient per superar els del Baix Camp en el cinquè partit de la sèrie. El Barça, que havia guanyat les vuit últimes lligues seguides, queda eliminat en el darrer partit de la carrera esportiva d’Aitor Egurrola, que ha viscut un final cruel amb llàgrimes als ulls. Els jugadors del dos equips li han fet un passadís al final del partit. L’equip blaugrana havia guanyat les últimes nou lligues jugades amb play-off (2000-2001 a 2008-2009). L’últim play-off que havia perdut era en la final contra l’Igualada (1996-1997).

El Reus ha començat molt bé, intens, ordenat i seguint el full de ruta que li permetés jugar un partit lent i estructurat. Una blava a Pascual per una falta a Aragonès ha encès el partit. Julià ha batut Egurrola –titular perquè Sergi Fernández s’ha aixecat amb febre tot i que era a la banqueta–en la directa (0-1 en el 15’). El gol, però, ha tingut un efecte contraproduent per als del Baix Camp, que han perdut absolutament la possessió perquè el Barça, que ha fet un pas endavant, ha generat cada vegada més perill, quan fins aquell moment, s’havia mostrat inofensiu amb trets exteriors. Bargalló, en una acció magistral per darrera de la porteria que ha culminat aixecant i picant, ha empatat (1-1 en el 21’) i Pascual ha estavellat la bola al travesser. Bargalló no ha marcat la directa a sis segons de la botzina –10a del Reus. Els jugadors de Jordi Garcia han acabat demanant l’hora.

Bargalló, altre cop decisiu, ha patinat per darrera de la porteria i ha vist desmarcat a Alabart, que ha afusellat Ballart (2-1 en el 28’). El Reus ha empatat de seguida gràcies a la perseverança din del quadre de Salvat, que ha desviat una bola que ha acabat entrant després de tocar en Pascual. Bargalló, però, ha replicat amb un altra jugada de pitet (3-2 en el 33’). Blava a Rodrigues i el Reus, en una altra falta directa màgica de Julià ha empatat quan només havien passat 41 segons (3-3). Ballart li ha aturat una directa a Rodrigues (36’) arran d’una blava a Julià. El Barça tenia nou faltes i ha fet la desena a 5:49. Julià s’ha preparat de seguida. Edu Castro ha mogut fitxa. Ha sortit Sergi Fernández. Julià ha canviat el mètode i ha fet un golàs estratosfèric amb un toc subtil quan tothom esperava que aixequés i piqués (3-4 en 44’). Castro ha ordenat atac de cinc sense porter a 1:11 del final perquè el partit se li esmunyia. Garcia ha demanat temps mort.El Reus ha embogit amb el so de la botzina.

El Noia, per la seva banda, s’ha hipotecat en la primera part. Un cacau d’Àlex Rodríguez i un gol d’Oruste li han posat les coses molt complicades. El 3-0 (27’) de Roberto di Benedetto, protestat, ha acabar de posar complicat el partit per als de Pere Varias. Adroher, brutal, ha fet el 4-0 (35’) de falta directa. Jordi Bargalló ha fet el 4-1.Roc Pujadas ha fet el 4-2 a 3 minuts del final, però ja no ha tingut temps per revertir la situació tot i que ha lluitat fins al darrer segon i ha tingut una directa llançada per Mitjans a set segons de la fi de la temporada.

La sèrie final arrencarà divendres vinent a la pista del Liceo i el segon partit es jugarà el diumenge en el mateix escenari. El tercer partit de la sèrie es jugaria el dia 17, el quart, si fos necessari, el dia 19 i si calgués un cinquè es jugaria el dia 21.