Més hoquei

Un total de 1.330 equips, un nou rècord, s’han inscrit en les competicions catalans

Hi haurà 125 equips més en competició i l’increment està en els conjunts femenins i en els nous equips de les categories dels més petits

Per a la temporada 2022/23 s’ha tornat a batre el rècord d’inscripcions d’equips en les competicions de la Federació Catalana de Patinatge. Un cop finalitzat el termini d’inscripcions hi ha hagut un increment de 125 equips nou i s’ha arribat a un total de 1.299, una xifra que arribarà als 1.330 després de les inscripcions dels equips de la categoria de veterans.

L’incrementat arriba gràcies a la categoria femenina i en els equips de base pels més petits. Per la propera temporada el nombre d’equip femenins arribarà als 204, que són 45 més que la temporada passada. Les dues categories que més han crescut són la Fem13, amb 19 equips nous, i la Minifem, amb 8 equips nous.

En les competicions dels més petis hi haurà un total de 20 equips més en la categoria prebenjamí, 15 en la benjamí i 22 en la categoria aleví.

El nombre d’equips, deixant a banda els veterans, es reparteix amb 192 equip sèniors masculins, 61 equips sèniors femenins, 903 equips de categories de base mixtes i 143 equips femenins base. Només hi ha dues categories que tindran menys equips aquesta temporada que l’anterior, la júnior que en tindrà dos menys i la infantil que en tindrà tres menys.

El responsable del comitè català d’hoquei sobre patins, Òscar Saldaña, destaca: “L’hoquei patins no para de créixer a Catalunya. 1.330 equips és una xifre mai assolida abans en els 92 anys d’història de l’hoquei patins català”. També comenta que ho fa per la base i que aquesta és sòlida: «Cada vegada som més equips, però en categories de prebenjamí, benjamí, aleví i també en femení base. L’hoquei català doncs, gaudeix de bona salut i es consolida com el tercer esport d’equip a Catalunya». El secretari general de la federació catalana, Quim Pastor, considera que és una dada positiva l’increment dels equips femenins: “Si afegim les més de 2,000 llicencies femenines d’aquesta temporada podem dir que ens trobem en el moment òptim de la tendència alcista que de forma sostinguda s’ha produït en els darrers anys. Per fi, cada vegada són més els clubs que es plantegen fer equips femenins, més enllà dels mixtes”. Quim Pastor també assenyala: “L’augment no només és quantitatiu. Podem afirmar que a Catalunya tenim les millors jugadores del món, i això suposa un valor qualitatiu que dóna prestigi a les competicions d’hoquei femení del nostre país. També soc dels que considera que l’hoquei patins només progressarà si es pensa en femení. La mentalitat d’un joc de dinàmica constant, sigui quin sigui el resultat, ha estat una aportació revolucionaria i necessària per al nostre esport”.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)