Més hoquei

El nombre d’equips segueix creixent i arriba als 1.330

Hoquei sobre patins. La federació catalana n’incrementa el nombre en la categoria femenina i en la de base dels més petits, prebenjamí i benjamí

El nombre d’equips que la temporada 2022/23 disputaran les competicions de la federació catalana continua creixent i en aquesta ocasió ha tornar a arribar a una xifra rècord de 1.330. La temporada 2019/20, abans que s’iniciés la pandèmia, es va arribar als 1.237 equips inscrits, mentre que una dècada abans, la campanya 2009/10 van ser 815. Un cop ha acabat el termini d’inscripcions per a aquest nou curs hi ha hagut un increment de 125 equips nous i s’ha arribat a un total de 1.299, una xifra que arribarà als 1.330 després de les inscripcions dels equips de la categoria de veterans.

Aquest notable increment arriba gràcies a la categoria femenina i a les dels equips de base dels més petits. Per a la pròxima temporada el nombre d’equip femenins arribarà als 204, que són 45 més que la temporada passada. Les dues categories que més han crescut són la Fem13, amb 19 equips nous, i la Minifem, amb 8 equips nous. En les competicions dels més petis hi haurà un total de 20 equips més en la categoria prebenjamí, 15 més en la benjamí i 22 més en la categoria aleví.

El nombre d’equips, deixant a banda els veterans, es reparteix en 192 equip sèniors masculins, 61 equips sèniors femenins, 903 equips de categories de base mixtes i 143 equips femenins de base. Només hi ha dues categories que tindran menys equips aquesta temporada que l’anterior, i són la júnior, que en tindrà dos menys, i la infantil, que en tindrà tres menys.

El responsable del comitè català d’hoquei sobre patins, Òscar Saldaña, destaca de totes aquestes xifres: “L’hoquei sobre patins no para de créixer a Catalunya. 1.330 equips és una xifra mai assolida abans en els 92 anys d’història de l’hoquei sobre patins català.” També comenta que ho fa per la base i que aquesta és sòlida, i afirma: “L’hoquei català gaudeix de bona salut i es consolida com el tercer esport d’equip a Catalunya.”

Quantitat i qualitat

El secretari general de la federació catalana, Quim Pastor, considera que és una dada positiva l’increment dels equips femenins: “Si hi afegim les més de 2.000 llicencies femenines d’aquesta temporada podem dir que estem en el moment òptim de la tendència alcista que de manera sostinguda s’ha produït en els últims anys. Per fi cada vegada són més els clubs que es plantegen fer equips femenins, més enllà dels mixts”. Quim Pastor també assenyala: “L’augment no només és quantitatiu. Podem afirmar que a Catalunya tenim les millors jugadores del món, i això suposa un valor qualitatiu que dona prestigi a les competicions d’hoquei femení del nostre país. També soc dels que consideren que l’hoquei sobre patins només progressarà si es pensa en femení. La mentalitat d’un joc de dinàmica constant, sigui quin sigui el resultat, ha estat una aportació revolucionaria i necessària per al nostre esport.”

QUASI TOTES PUGEN

Només dues categories tenen menys equips, la júnior, amb 2, i la infantil, amb 3
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)