Mundial

La quarta final consecutiva

Hoquei sobre patins. Mundial. La selecció espanyola derrota clarament Itàlia en la semifinal i buscarà el seu vuitè títol contra l’Argentina, el conjunt amfitrió

Itàlia 1 Espanya 5

ITÀLIA:Caretta, Maniero, Lapolla, Chirardello i Tamiozzo –equip inicial–; Santochirico, Lorenzato, Berti, Rossetto i Meneghello.ESPANYA:Vicente, Busquets, Puigdueta, Florenza i Piquero –equip inicial–; Colomer, Roces, Lolo, Casarramona i Salvat.GOLS:0-1 (10’) Piquero, de penal. 1-1 (17’) Lapolla. 1-2 (34’) Florenza. 1-3 (36’) Busquets. 1-4 (44’) Florenza. 1-5 (47’) Colomer.ÀRBITRES:R. Torres i E. Mizutamari.FALTES:4 d’Itàlia i 4 d’Espanya.

Espanya disputarà la seva quarta final d’un mundial de manera consecutiva i buscarà el vuitè títol. La selecció espanyola s’enfrontarà en la lluita per la medalla d’or amb l’Argentina, el conjunt amfitrió, en aquest campionat del món que s’està disputant a San Juan. La selecció espanyola i la selecció argentina ja han disputat les dues darreres finals d’un mundial –aquesta serà la tercera seguida– i en les dues anteriors el títol va ser per a Espanya. El combinat estatal va accedir a la final en derrotar Itàlia per 1-5 en la primera semifinal, mentre que l’Argentina va superar Portugal en la segona pel mateix resultat (5-1).

La selecció espanyola que dirigeix Ricard Muñoz va començar dominant i creant ocasions contra les italianes, però no va poder inaugurar el marcador fins al minut 10, en què Marta Piquero va transformar un penal. El conjunt italià va mantenir la seva bona defensa i, en una de les primeres accions que van arribar a la porteria del conjunt espanyol, va empatar (1-1). La portera italiana va fer aturades destacades i aquest resultat es va mantenir en el descans. En la segona meitat, la selecció espanyola va apujar la intensitat del joc i va poder superar la defensa d’Itàlia en dues ocasions en un marge de dos minuts. Aina Florenza i Berta Busquets van situar l’1-3 en el marcador. El combinat estatal va controlar el partit contra una Itàlia que en cap moment va inquietar en el segon temps. Aina Florenza va marcar el quart, el seu segon gol del dia, i Mariona Colomer va fer l’1-5 a tres del final.