Mundial

Matías Pascual (Barça) es trenca la tíbia i el peroné

Hoquei sobre patins. Els portuguesos desfan la il·lusió de França (0-4) i els sud-americans superen Itàlia (4-1) tot la lesió greu del blaugrana

L’argentí del Barça Matías Pascual, que reapareixia amb la seva selecció en la semifinal del mundial de San Juan contra Itàlia –4-1 per als sud-americans– després d’haver estat baixa per febre els últims dos partits, es va fer mal en una acció fortuïta en què li va marxar el patí i va caure molt malament. Segons el comunicat oficial, el jugador s’ha trencat la tíbia i el peroné, li han posat guix i està ingressat. El van retirar retirat amb llitera en el minut 10 del partit. Els seus companys, intuint la gravetat, li van dedicar la victòria en la volta d’honor exhibint la seva samarreta. Curiosament els italians es van queixar de simulació i hi va haver discussions i una blava per a cada bàndol. En l’horitzó imminent en el retorn de l’OK Lliga, el Barça ha de jugar a Riazor el dia 23 contra el Liceo, el campió, i el dia 26 rebrà el Reus Virginias. El club avaluarà ara amb els seus serveis mèdics, quan el jugador arribi a Barcelona, el temps estimat de baixa, però és evident que es tracta d’una lesió greu

Sigui com vulgui, l’Argentina, l’amfitriona, tindrà la matinada vinent hora catalana (0.30 h) el suport de 8.000 espectadors que ompliran el temple Aldo Cantoni per arrabassar en un duel titànic la corona a Portugal, que aspira al segon títol seguit en la tercera final consecutiva. De fet, el partit serà la repetició de la final dels World Roller Games de Barcelona 2019 en què els europeus es van imposar en la tanda de penals –0-0 en el temps reglamentari– amb el porter Angelo Girão d’actor principal. Tots dos equips tenen ben pocs canvis respecte a les seleccions del 2019 en un partit en què hi haurà dos jugadors del Barça: Hélder Nunes i João Rodrigues.

La consistència defensiva, l’ofici, la qualitat i el fons d’armari de Portugal van posar fi al somni de França, que havia eliminat Espanya a quarts, fet que reconfirma que ja es pot parlar sense dubtes de les cinc potències en aquest esport. L’equip lusità es va imposar per 0-4 –Hélder Nunes (2), Rafa i Magalhães– en un partit molt igualat que es va trencar en els últims quatre minuts. Portugal va saber nedar i guardar la roba sense riscos, sempre amb dos jugadors pendents del balanç defensiu quan atacava per evitar les fuetades dels gals.

L’Argentina, per la seva banda, tampoc no va fallar contra Itàlia (4-1) amb gols del sempre competitiu jugador de l’Sporting Gonzalo Romero (2), Lucas Ordóñez i Carlos Nicolía. Itàlia va marcar el 3-1 a les acaballes, però una falta directa transformada per Nicolía –vermella a Cocco– va establir el 4-1 a 32 segons del final.

Espanya-Angola

Espanya lluitarà avui contra Angola (19.30 h) per acabar cinquena. L’equip de Guillem Cabestany ja va derrotar els africans en la fase de grups (1-5). A les files d’Angola hi milita el jugador del Parlem Calafell Humberto Mendes.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)