Més hoquei

Federació Cat. de Patinatge

XIII Copa Generalitat

L’Igualada i el Mataró, campions

La XIII copa Generalitat s’ha decidit aquest cap de setmana a Piera, on han triomfat l’Igualada HC en la competició masculina i el CH Mataró en la competició femenina. Els igualadins van superat a la final el Reus Virginias (1-4). Les mataronines no van tombar el Palafrugell fins a la segona meitat, a la qual van arribat amb més forces (3-1). La final va començar amb molt ritme, amb empat a un gol en cinc minuts de partit fruit d’un penal favorable a les groc-i-negres i d’una falta directa a favor de les empordaneses després d’una vermella directa a la capitana mataronina. Amb l’empat es va arribar al descans i en la segona meitat el Mataró va tenir més benzina. Farners Prat va avançar les campiones en una jugada de pissarra i Olga Juanola va rematar el partit transformant el seu segon penal.

La final masculina va ser dominada de principi a fi per l’Igualada, que s’havia avançat al minut tres i que al minut quinze ja tenia un avantatge de 0-3, també havent-se mostrat una vermella a la banqueta del Reus. L’equip arlequinat va jugar molt bé amb el marcador a favor i només una falta directa marcada pel juvenil Pol Martínez va perforar la muralla igualadina. En el tram final encara hi va haver temps perquè Biel Llanes marqués el quart gol igualadí i sentenciés el títol que se li va escapar la temporada passada al seu equip a la pròrroga.

L’Igualada va protagonitzar la semifinal amb més diferència de gols, contra el Vilanova, (5-1). El conjunt ganxet, en canvi, va suar per tombar un Sant Celoni que va disputar la semifinal sense la majoria dels seus jugadors habituals.

Les groc-i-negres van treballar de valent per superar en les semifinals el Girona CH, que va aguantar fins als últims deu minuts, i el Palafrugell va haver de capgirar un resultat advers amb el Palau.

Al llarg dels sis partits es va viure un gran ambient al pavelló de Piera, que va vibrar amb una competició que el seu primer equip masculí va guanyar el 2019.