Lliga Europea

El Vila-sana fa història

Hoquei sobre patins. Assalta el Benfica a domicili i juga avui la final de la lliga europea (14 h) contra el Telecable, superior al Generali Palau

Telecable 6 Generali Palau 3

TELECABLE:Hidalgo, Lee, Lolo, Piquero i Roces -equip inicial-; Obeso, Ferreira i González.GENERALI PALAU:L. Vicente, Busquets, Puigdueta, Florenza i Colomer -equip inicial-; Fontdeglòria, Blackman, Juan i G. Vicente.GOLS:1-0 (6’) Roces. 2-0 (11’) Roces, de penal. 3-0 (20’) Obeso. 4-0 (24’) Roces. 5-0 (32’) Roces. 5-1 (38’) Colomer. 5-2 (40’) Florenza, de falta directa. 5-3 (43’) Fontdeglòria. 6-3 (45’) Roces.ÀRBITRES:J. Duarte i C. Correia. Blaves a Colomer, Fontdeglòria, Blackman i Puigdueta.FALTES:12 del Telecable i 12 del Palau.

Vila-sana 3 Benfica 2

VILA-SANA:Coelho, Barcons, Julieta Fernández, Agudo i Victòria Porta -equip inicial-; Maria Porta, Valentina Fernández, Silva i Figuerola.BENFICA:Vieira, Sousa, Figuereido, Silva i Santos -equip inicial-; Flores, Ramos i Severino.GOLS:1-0 (7’) Agudo. 1-1 (8’) Sousa. 1-2 (9’) Sousa. 2-2 (35’) Agudo. 3-2 (49’) Silva..ÀRBITRES:M. Carmazzi i S. Brambilla. Blava a Julieta Fernández.FALTES:8 del Vila-sana i 10 del Benfica.

No hi haurà final catalana a Lisboa en la lliga europea però hi va haver gesta catalana amb el triomf del debutant Vila-sana contra el Benfica, l’amfitrió. El Generali Palau, campió de les dues últimes edicions, va perdre contra el Telecable, la derrota més dura dels últims anys: 6-3 amb 4-0 en el descans. L’equip asturià, que va completar un partidàs liderat per Sara Roces –5 gols–, jugarà avui (14 h) la final contra el Vila-sana, que, passi el que passi, ja ha fet història conquerint Lisboa (3-2) en la seva primera aparició en la competició. Luchi Agudo (2) i Daiana Silva, a 35 segons del final, van concretar la proesa.

La primera part de la primera semifinal va ser un malson per al Generali Palau. El conjunt asturià, superior, li va endossar un 4-0 i encara hauria pogut fer-ne més, amb Sara Roces espectacular (3). El Palau va ser sancionat amb tres blaves –Colomer, Fontdeglòria i Blackman– i encara bo que Laura Vicente va evitar el gol en tots tres casos –Obeso (2) i Roces. El 5-0, de nou de Roces i ja en el segon temps va acabar de desfer les poques esperances. El Telecable ja ho celebrava a la banqueta. Però el Palau, perseverant, no es va donar per vençut. Colomer va fer el 5-1 i Florenza, de directa –10a rival– va marcar el 5-2 a 9:56. Fontdeglòria va fer el 5-3 a 6:14. Però Roces va segellar el triomf: 6-3.

La gran gesta

Luchi Agudo va avançar el Vila-sana (1-0) amb un tret lateral al primer toc. Però Marlene Sousa, la figura rival, va empatar de seguida en una gran triangulació (1-1). Ella mateixa va signar l’1-2 en un contraatac. El Benfica, letal, havia capgirat la truita en menys d’un minut. El públic va cantar gol en una acció magnífica de la local Cata Flores (17’) però la bola es va estavellar als dos pals. A 1:15 de la mitja part, Julieta Fernández va veure la blava i Cata Flores va estimbar la directa al pal. Agudo va empatar a la sortida d’una falta amb un tret ras i fluix d’habilitat (2-2) en un fase en què la portera del Vila-sana Coelho va ser clau. Una blava ingènua a Valentina Fernández a 9:02 del final, però, va propiciar una directa. Coelho, gegantina, va frustrar Sousa. En l’acció posterior i a pesar de la inferioritat numèrica, Silva va provocar un penal favorable al Vila-sana. Ella mateixa el va llançar però Vieira també es va exhibir. A 35 segons del final, el deliri. Daiana Silva va fer el 3-2, el gol de tot un poble de 730 habitants, i va certificar un bitllet històric per jugar la gran final.

Jugar la final de la lliga europea és el somni d’un poble que sempre està darrere nostre
Daiana Silva
jugadora del VILa-SANA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)