Lliga Europea

El Barça contra el món

Hoquei sobre patins. Comença contra el Barcelos (22 h per E3) la final a vuit de la lliga europea, una reconquesta d’alta gamma a Portugal davant dels sis millors equips del país i el Trissino

“Som el Barça. Tenim un equip hipercompetitiu. Anem a Portugal amb la intenció de mostrar el nostre estil de joc. Amb el talent dels jugadors, hi ha possibilitats de lluitar pel títol. Serà complicat, però tenim els cinc sentits posats a ser competitius”, aquests són els arguments que exposa el tècnic del Barça, Edu Castro, per reconquerir la lliga europea en un entorn esquerp, a Portugal (Viana do Castelo) i davant de sis equips portuguesos –els sis primers de la seva lliga– i del campió d’Italià i vigent campió, el Trissino. Ni els grans equips de l’OK Lliga ni els portuguesos, però, no van jugar la competició el curs passat. El Barça, rei europeu amb 22 títols, ja té experiències en maracanazos i va aixecar ll’última lliga europea el 2018 derrotant el Porto a la seva pista quan Aitor Egurrola, el gran absent ara ja retirat, va celebrar la seva onzena copa d’Europa.

Sigui com vulgui, el Barça inicia avui el camí en la final a vuit contra el potent Barcelos (22 h per Esport 3), tercer en la lliga portuguesa, “un conjunt que defensa bé, com nosaltres, que serà difícil de desordenar, i que vol córrer al contraatac”. Barcelos està situada a tan sols 40 quilòmetres de Viana do Castelo i els portuguesos tindran el suport de la seva afició. El Barça arriba havent exhibit una gran solidesa defensiva. En l’OK Lliga ha encaixat només 42 gols en 26 jornades –1,6 per partit– amb Sergi Fernández i Carles Grau sota els pals i la feina defensiva de tot l’equip. El Barcelos té un exblaugrana, Luis Querido, que va jugar en la base del club i que va néixer a Barcelona. Destaca la pólvora que té al davant amb Miguel Rocha i Alvarinho, autor de 7 gols en la fase de grups. També caldrà parar atenció a dos argentins: el virtuós ex Lleida Dario Giménez i Danilo Rampulla.

Els precedents

Entre el 2000 i el 2018, tots dos conjunts s’han enfrontat en 16 partits –onze d’oficials–, amb onze victòries blaugrana, tres empats i dues derrotes. L’última trobada va ser en la semifinal de la copa Continental del 2018, que es va jugar precisament a Barcelos i que va acabar guanyant el Barça en la final contra el Porto. Els blaugrana van dominar la semifinal per 6-2.

LA PRÈVIA

Som el Barça. Tenim un equip hipercompetitiu i anem a Portugal amb la intenció de mostrar el nostre estil de joc

LA DADA

Amb aquests arguments, més el talent dels jugadors, hi ha possibilitats de lluitar pel títol tot i que és complicat
Edu Castro
Avui
(1) Benfica - Porto 19 h (2) Barça - Barcelos
22 h
Demà
(3) Trissino - Oliveirense 19 h
(4) Sporting - Valongo 22 h
Dissabte
Guanyador 1 - Guanyador 2 16 h
Guanyador 3 - Guanyador 4 19 h
Final (diumenge) 16 h
22
títols
atresora el Barça, més que ningú. El primer el va celebrar en el curs 1972/73, fa 50 anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)