Lliga Europea

El Porto posa fi al somni europeu del Barça en la semifinal (4-3)

El Barça ha perdut per 4-3 –1-1 a la mitja part–contra el Porto a Viana do Castelo la primera semifinal de la lliga europea, un gerro d’aigua freda en un partit que se li ha esmunyit en els primers minuts del segon temps (4-1) amb tres gols seguits dels portuguesos. El Porto, dirigit per Ricard Ares i amb els catalans Xavi Malián i Xavi Barroso, jugarà demà la final (16h) davant del vencedor del partit entre l’Oliveirense i el Valongo.

Els pals i el porter osonenc Xavi Malián han evitat que el Barça marxés als vestidors amb avantatge en una primera part que, a pesar d’això, ha arrencat esquerpa (1-1). El Porto, sempre perillós, ha penalitzat una pèrdua i Rafa Costa ha clavat l’1-0 quan només s’havien jugat 4 minuts. Amb Pau Bargalló, primer, i Alabart després amb la segona unitat, inspirats i creatius, l’equip d’Edu Castro ha generat cada cop amb més perill. Bargalló ha empatat en una ràpida transició rematant una passada d’Hélder Nunes. Malián ha tapat el pal curt i el sadurninenc l’ha batut centrant una mica més el tret amb tota la intenció del mon. L’exblaugrana Barroso ha avisat per part del conjunt lusità amb un tret al pal marca de la casa (17’). El Porto sortia de la cova amb fuetades esporàdiques però la possessió era blaugrana. El Barça ha intensificat el perill en els darrers minuts del primer temps. Un tret al primer toc de Rodrigues que ha fet lluir a Malián i una mitja volta d’Hélder Nunes a la creueta quan l’osonenc estava batut han donat fe del domini blaugrana en un context d’igualtat quant a faltes: 5 el Porto i 6 el Barça.

L’inici del segon temps ha estat un malson pel Barça, que ha encaixat tres gols i s’ha vist amb 4-1 en contra a deu minuts del final i amb Rodrigues tocat físicament i que només ha pogut jugar en els últims minuts. Alves, de falta directa amb un cacau. Barroso, amb una pala espectacular des de fora que s’ha escolat per tot l’escaire i Mena, assistit per Alves, que ha recollit el rebuig d’una directa que ell mateix ha intentat, han deixat estabornit el conjunt d’Edu Castro (4-1). Amb orgull, el Barça ha reaccionat. Una blava a Mena en la celebració del quart li ha atorgat superioritat i Hélder Nunes ha fet el 4-2. Bargalló, amb dos tocs, ha marcat el 4-3 de falta directa per una blava a Costa a 7:09. Abocat en atac, ha tingut ocasions per empatar però Malián ha impedit que el Barça consumés la remuntada.