Lliga Europea

Malson a Portugal

Hoquei sobre patins. Lliga europea. El Barça s’hipoteca encaixant tres gols en vuit minuts en el segon temps i perd la semifinal contra el Porto

Porto 4 Barça 3

PORTO:Malián, Pinto, Costa, Di Benedetto i Alves -equip inicial-; Mena, Barroso i Reinaldo.BARÇA:Fernández, Alabart, Bargalló, Hélder Nunes i João -equip inicial-; Panadero, Grau i Llorca.GOLS:1-0 (4’) Costa. 1-1 (11’) Bargalló. 2-1 (32’) Alves, de falta directa. 3-1 (36’) Barroso. 4-1 (40’) Mena. 4-2 (41’) Hélder Nunes. 4-3 (42’) Bargalló, de falta directa.ÀRBITRES:F. Stallone i M. Rondina (ITA). Blaves a Mena i Costa, del Porto, i a Llorca, del Barça.FALTES:9 del Porto i 14 del Barça.

El Barça va perdre per 4-3 contra el Porto a Viana do Castelo la primera semifinal de la lliga europea, una galleda d’aigua freda en un partit que se li va esmunyir amb tres gols seguits dels portuguesos en vuit minuts del segon temps. El Porto, dirigit per Ricard Ares i amb els catalans Xavi Malián i Xavi Barroso, jugarà avui la final (16 h) contra el Valongo.

Els pals i el porter osonenc Xavi Malián van evitat que el Barça marxés als vestidors amb avantatge en una primera part que, a pesar d’això, va arrencar esquerpa (1-1). El Porto va penalitzar una pèrdua i Costa va clavar l’1-0. Amb Pau Bargalló i Alabart inspirats i creatius, l’equip d’Edu Castro va generar perill. Bargalló va contextualitzar el nou escenari empatant en una ràpida transició rematant una passada d’Hélder Nunes. L’exblaugrana Barroso va avisar per part del conjunt lusità amb un tret al pal marca de la casa (17’). El Porto sortia de la cova amb fuetades esporàdiques però la possessió era blaugrana. El Barça va intensificar el perill els darrers minuts del primer temps. Un tret al primer toc de João que va fer lluir-se Malián i una mitja volta d’Hélder Nunes a la creueta quan l’osonenc estava batut van donar fe del domini blaugrana en un marc d’igualtat en faltes: 5 el Porto i 6 el Barça.

L’inici del segon temps va ser un malson per al Barça, que va encaixar tres gols, es va veure amb 4-1 a deu minuts del final i amb Rodrigues tocat físicament i que només va poder jugar en els últims minuts apel·lant a una heroïcitat. Alves, de falta directa amb un cacau per una blava a Llorca. Barroso, amb una pala espectacular des de fora que es va colar per tot l’escaire i Mena, assistit per Alves, que va recollir el rebuig d’una directa que ell mateix va intentar, van deixar estabornit el conjunt d’Edu Castro (4-1). Amb orgull, el Barça va reaccionar. Una blava a Mena en la celebració del quart li va atorgar superioritat i Hélder Nunes va fer el 4-2. Bargalló, amb dos tocs, va fer el 4-3 de falta directa per blava a Costa a 7:09. Abocat en atac, va tenir ocasions per empatar però Malián ho va impedir.

Hem fet una primera part boníssima; en la segona ens ha condicionat que es posessin al davant i obrissin la pista
Nom
càrrec
Felicito el Porto i estic orgullós del meu equip; hem tingut possibilitats serioses d’empatar

El Valongo dels Edo, a la final

El Valongo, dirigit pel català Natxo Edo i amb el seu fill Xano pletòric sota els pals, va derrotar l’Oliveirense i va segellar al passi a la final en la pròrroga per 4-6 (4-4). Abreu (3), Bridge (2) i Moreira van marcar pel Valongo. Pereria (2), Martínez i Cardoso van fer els de l’Oliveirense.