Europeu

Espanya jugarà contra Portugal la seva vuitena final consecutiva

La selecció estatal, amb vuit catalanes, ha guanyat França (11-1) en la semifinal

La selecció espanyola femenina ha guanyat França per 11-1 en la segona semifinal del campionat d’Europa que s’està disputant a Olot i s’ha classificat per la seva vuitena final consecutiva i tretzena en total en un europeu. El combinat estatal de Ricard Muñoz, amb vuit jugadores catalanes, lluitarà pel títol contra Portugal que s’ha imposat en la primera semifinal a Itàlia (1-4). Serà la sisena final seguida que disputaran les seleccions espanyola i portuguesa, i en totes el títol ha estat pel combinat estatal. La cita és demà a dos quarts de nou de vespre.

En el minut 2 Sara Roces ha xutat des de lluny i ha inaugurat el marcador. A partir d’aquí el domini ha estat d’Espanya i Anna Casarramona ha fet el 2-0. A sis minuts del descans ha marcat França, però vuit segons després Aimee Blackman ha posat el 3-1 en el marcador. Sara Roces en el refús d’una falta directe i Marta Piquero han situat el 5-1 al descans.

Els primers minuts de la segona meitat han estat un festival golejador de la selecció estatal i en deu minuts n’han marcat cinc més, amb dos d’Aina Florenza, dos de Laura Puigdueta i un altre de Marta Piquero. Amb el 10-1 en el marcador Espanya ha baixat una mica el ritme i ha fet canvis per estar més fresca de cara a la final de demà. En l’últim minut Victoria Porta ha tancat la golejada amb l’11-1.

En la primera semifinal Portugal s’ha imposat per 1-4 a Itàlia. La primera meitat ha estat anivellada, els dos equips han tingut les seves ocasions i les portugueses han estat més efectives de cara a la porteria contraria. S’ha arribat al descans amb un 1-2. En el segon temps Portugal ha dominat més i dos gols de Raquel Santos, un en els primers minuts i un altre a 13 segons de la fi, han sentenciat el partit.