Mundial

El primer de Porta

Hoquei sobre patins. La jugadora del Vila-sana debuta en un mundial en els World Skate Games

Vicky Porta (Vila-sana, 2000) afronta a Novara, en el marc dels World Skate Games d’Itàlia, el seu primer mundial amb la selecció espanyola, amb la qual va ser campiona d’Europa l’any passat a Olot. El mateix cas que la portera vendrellenca Anna Ferrer (Fraga), l’altra debutant de les sis catalanes que hi ha a l’equip. La resta de convocades catalanes són la portera Laura Vicente (Generali Palau), que torna després de no haver estat convocada en l’europeu, i les jugadores de pista Aina Florenza, Anna Casarramona i Mariona Colomer (Generali Palau). Les asturianes del Telecable Gijón Sara Lolo, Sara Roces i Marta Piquero, i la gallega del Fraga María Sanjurjo formen un bloc que vol recuperar el títol que se li va esmunyir a San Juan el 2022 i que havia celebrat a Barcelona el 2019.

Espanya jugarà en el grup B, amb Xile, Itàlia i la Gran Bretanya, i el grup A el formen França, Portugal, l’Argentina i Colòmbia. A San Juan el 2022, la selecció estatal, llavors dirigida per Ricard Muñoz –ara debuta el que era el seu ajudant, Sergi Macià–, va ser subcampiona davant de les amfitriones. Amb el permís del catenaccio italià i de Portugal, que sempre tenen equips potents, l’Argentina i Espanya són les dues grans favorites.

“Tinc molta il·lusió pel meu primer mundial i l’únic que vull és jugar i guanyar-lo”, assenyala Porta, jugadora franquícia del Vila-sana Coop. d’Ivars, conjunt que frisa per alçar el seu primer títol. “Espanya i l’Argentina són les grans aspirants, però Itàlia té bon equip i juga a casa i això sempre és un plus. També cal subratllar Xile, que té un cinc inicial molt bo, i Portugal, que sempre és allí. A partit únic poden passar moltes coses”, afirma Porta. La jugadora considera que la presència de jugadores argentines en l’OK Lliga els dona un valor afegit: “Que estiguin aquí, a la millor lliga del món, els permet tenir un ritme que no podrien tenir i això fa més complicat superar-les.”

L’altra cara de la moneda és l’aportació que fan les sud-americanes per apujar el nivell de la lliga i com a font d’inspiració i model. Sobretot en casos com el de la seva companya Luchi Agudo, pal de paller a la selecció argentina i al Vila-sana i una de les millors del món. “Soc companya de moltes argentines al meu club i sé com juguen. Conec els seus punts forts i els seus punts febles. Però elles també ens coneixen a nosaltres.”

Espanya i l’Argentina són les grans aspirants, però Itàlia té bon equip i juga a casa, i Xile té un cinc inicial molt potent

Debut dilluns contra Xile

La selecció espanyola viurà un debut exigent dilluns al Pala dal Lago de Novara contra Xile (15 h) –bronze a Barcelona el 2019–i l’endemà s’enfrontarà a la feble Gran Bretanya (13 h). Clourà la primera fase dimecres contra Itàlia, l’amfitriona (19 h). Els vuit conjunts jugaran els quarts dijous, però l’objectiu és anar pel cantó del quadre de menys dificultat i evitar l’Argentina fins a la final, que es jugarà dissabte (21 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)