Lliga Catalana

El miracle del Cerdanyola

Hoquei sobre patins. Derrota el campió, el Palau, en la final de la lliga catalana

Generali Palau 3 Cerdanyola 4

GENERALI PALAU:Costa, Busquets, Florenza, Fontdegloria i Codina –equip inicial–; Puigdueta, Salvañà, Mariona Méndez, Ariadna Méndez i Vicente.CERDANYOLA:Rubio, Torres, Solé, Laura Valverde i Castro –equip inicial–; Ferron, Ana Valverde, Carrión, González i Paredes.GOLS:0-1 (1’) Solé, de falta directa. 1-1 (5’) Busquets. 1-2 (7’) Torres. 2-2 (19’) Codina. 3-2 (20’) Florenza. 3-3 (28’) Torres. 3-4 (40’) Castro.ÀRBITRES:A. Garcia i A. Hernández. Van mostrar targeta blava a Fontdegloria, del Palau, i a Solé, del Cerdanyola.FALTES:9 del Palau i 8 del Cerdanyola.

El Cerdanyola va fer saltar la banca i va guanyar el títol de la lliga catalana femenina en superar en la final el Generali Palau, el campió, per un ajustat 3-4. Aquesta és la primera vegada que l’equip vallesà s’emporta el trofeu. Fins ara havia estat finalista el curs 2021/22. El partit va ser molt disputat, amb alternatives en el marcador, i el Cerdanyola, que ja havia avisat eliminant el Vila-sana en les semifinals, va remuntar en la segona meitat. La final es va iniciar amb intensitat i el Cerdanyola es va avançar en el primer minut de joc. Tres minuts després el Palau va desaprofitar un penal, però en el minut cinc va empatar. El ritme, les ocasions i l’encert no es van aturar i el Cerdanyola es va tornar a avançar dos minuts després. La insistència del Palau per tornar a empatar va donar fruits a sis minuts del descans, quan va fer dos gols en quinze segons. Amb el 3-2 es va arribar al descans. El Cerdanyola va donar la volta a la final en la segona meitat. Primer va empatar a tres minuts de la represa i, quan faltaven deu minuts per acabar, Castro va fer el 3-4. El Palau ho va intentar i va disposar d’un penal a tres minuts de la fi, però no va anotar i el Cerdanyola va consumar la sorpresa.