OK Lliga

Hoquei sobre patins

El ciri Pascual

L’argentí torna al primer equip del Barça amb bones sensacions després de dos anys apartat per una lesió gravíssima i aixeca la supercopa

Es va trencar la tíbia i el peroné el novembre del 2022 i ha passat per la sala d’operacions dues vegades

Novembre del 2022. Estadi Aldo Cantoni, San Juan, Argentina. La meca. Una caiguda esgarrifosa de Mati Pascual (San Juan, 1989) en la semifinal del mundial gela la sang de l’endogàmic món de l’hoquei sobre patins. Trencat. Tíbia i peroné. No pot gaudir del títol mundial posterior conquerit per l’Argentina contra Portugal. Té prou feina. L’operen allà. El Barça remuga. Passen els mesos més o menys previstos fins que torna a la pista amb il·lusió. S’acorda que el Barça B serà una bona pedra de toc perquè es foguegi i agafi la forma. Ho prova, però la cosa no rutlla. Es perd la lliga, la lliga europea i la copa Calafell 2024, i mai no arriba a tornar al primer equip durant la temporada 2023/24. És operat de nou l’abril passat, aquest cop a Barcelona, a l’hospital universitari Vall d’Hebron. Tot monitoritzat pel Barça. Tot bé. El pronòstic assenyala deu mesos. L’escurça com feia sovint Puyol i es calça els patins, amb la incertesa lògica, en la lliga catalana el setembre passat en el partit contra el Caldes, un duel intranscendent. Arriba la supercopa. Presentació de curs i presentació de nou Barça post Bargalló, post Panadero i post João, que ja és dir. També post Edu Castro. El nou tècnic és David Cáceres, gran jugador de dècades anteriors que coneix bé la casa. Pascual té minuts en la semifinal. Se’l veu bé. Amb Marc Grau exclòs per vermella directa, és important, marca un gol, molt celebrat, i dona una assistència. Triomf solvent contra l’amfitrió per 5-2. La final contra el Reus és més costeruda. Partit travat, com reconeix el tècnic blaugrana, que elogia la capacitat del Reus de dur el duel al terreny que més li convé. 1-0 amb gol precisament de l’exjugador del Reus Sergi Aragonès i 14a supercopa blaugrana. Celebrada a Riazor, com la lliga de fa dues temporades. Aquest cop no hi ha bany cantàbric. Pascual torna a aixecar un títol amb el Barça. El ciri pasqual anunciava la resurrecció de Crist el dissabte sant. Pascual també ha ressuscitat d’entre els lesionats de llarg recorregut i ha superat les incerteses. Jugador fort i que dona equilibri amb una tècnica personal i intransferible, suma, i de quina manera, en la rotació de Cáceres. Sergi Fernández, el capità i porter de primer nivell mundial, li cedeix l’honor d’aixecar la copa. Èxtasi. Fi al malson: “Havia somiat molt en el retorn i ha estat increïble fer-ho amb un títol. Que el Sergi m’hagi donat l’oportunitat d’aixecar la copa ha estat increïble. Li agraeixo de tot cor a ell i a tot l’equip el treball que han fet, que ha estat espectacular.” “Estic superorgullós que hagi aixecat la copa. Ha fet un gran esforç per tornar com més aviat millor”, reblava Fernández.

El perfil
Matías Pascual, fruit de l’inesgotable planter de San Juan, va arribar al Barça després de fer escala en el Liceo, com tants d’altres argentins, el 10 de juliol del 2013, i ha estat una peça bàsica amb els diferents entrenadors.
36
títols
atresora amb el club blaugrana, amb tres lligues europees. Amb 8 supercopes, les mateixes que el retornat Pablo Álvarez, persegueix les 11 dels porters Sergi Fernández i Aitor Egurrola.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)