Més hoquei

El Vila-sana trenca el glaç

Hoquei sobre patins. L’equip urgellenc guanya el primer títol de la seva història superant el Palau en la final de la supercopa d’Espanya

Vila-sana 3 (3) Palau 3 (2)

VILA-SANA COOP. D’IVARS:Coelho, Agudo, Gómez, Victoria Porta i Anton –equip inicial–; Silva, Felamini, Maria Porta, Horche i Salvat.GENERALI PALAU:Vicente, Busquets, Casarramona, Florenza i Fontdegloria –equip Inicial–; Puigdueta, Colomer, Salvañà, Codina i Costa.GOLS:1-0 (9’) Gómez. 1-1 (16’) Busquets. 1-2 (18’) Salvañà. 2-2 (19’) Felamini. 3-2 (41’) Victoria Porta. 3-3 (50’) Salvañà. Penals: Victoria Porta (1-0) Casarramona (1-1), Agudo (2-1), Puidueta (2-2) i Agudo (3-2).ÀRBITRES:A. Barba i A. Pérez. Van mostrar targeta blava a Sil, del Vila-sana i a Busquets i Fondegloria, del Palau.FALTES:9 del Vila-sana i 9 del Palau.

El Vila-sana Coop. d’Ivars va guanyar de manera brillant el primer títol de la seva història imposant-se en la final de la supercopa d’Espanya. El conjunt lleidatà va superar el Generali Palau en els penals per 3-2 després del 3-3 al final del partit. El Vila-sana era l’actual subcampió de la supercopa, i també havia estat subcampió de la lliga europea en les dues darreres temporades. Ara per fi és el campió.

La primera meitat de la final va ser molt intensa i amb alternatives en el marcador. El Vila-sana va disposar de la primera gran ocasió, però va desaprofitar una falta directa, encara que poc després Gimena Gómez va marcar l’1-0 en el minut 9. En el minut 16, Berta Busquets va empatar i dos minuts després Elsa Salvañà va avançar el Palau (1-2). El conjunt urgellenc va desaprofitar una nova falta directa a sis minuts del descans, però Maria Felamini va empatar en la superioritat numèrica. El conjunt vallesà també va disposar d’una falta directa que no va transformar i amb el 2-2 es va arribar al descans.

En l’inici de la segona meitat, els dos equips van abaixar el ritme i es van controlar. Hi va haver poques ocasions clares. A nou minuts del final, Victoria Porta va robar una bola al Palau a mitja pista, va anar sola a porteria i va marcar el 3-2. El Palau va lluitar fins al final, va disposar d’ocasions i a 25 segons del final Elsa Salvañà va marcar el 3-3 i es va arribar a la pròrroga.

En el temps suplementari, cada equip va disposar d’una clara ocasió en els darrers minuts de la segona meitat, però no van marcar i es va arribar als penals. El conjunt lleidatà es va imposar per 3-2 desprès de set llançaments de cada equip, i dos gols de Luchi Agudo i un de Victoria Porta. Només Anna Casarramona i Laura Puigdueta van marcar per al Palau.