Internacional

La catalana fa un pas endavant cap a la independència

Patinatge. La federació constitueix la comissió per la transició nacional per preparar les estructures de l'estat

En la reunió de la junta directiva de la Federació Catalana de Patinatge, el 26 de juny passat a Barcelona, l'organisme va acordar la creació de la Comissió per a la Transició Nacional de la Federació Catalana de Patinatge (CTN-FECAPA), que dimecres passat es va constituir formalment. “Entenem que ara és l'hora de fer un pas endavant i, juntament amb altres entitats i institucions del país, liderar el procés de transició nacional amb l'objectiu d'adaptar el nostre esport al futur estat català”, diuen els directius de la catalana en un comunicat oficial.

En els darrers anys, la federació ha estat la punta de llança de l'esport federat català en el procés del reconeixement internacional de les seleccions esportives, i en l'actual conjuntura política de transició nacional cap a l'estat propi també hi vol “contribuir de manera activa”.

Com és sabut, amb els fets de Fresno i Roma la FECAPA va convertir-se en l'entitat esportiva catalana més compromesa en la defensa de l'oficialitat de les seleccions i alhora també va ser la primera de posar “contra les cordes” l'Estat espanyol, el seu govern i els dos grans partits espanyols –el PP i el PSOE–, que van intentar, mancats d'arguments vàlids, barrar el pas a les seves legítimes aspiracions fent ús del joc brut per evitar que el patinatge català tingués veu pròpia al món. Els responsables de la federació catalana consideren provat reiteradament que “ha quedat palès que sense la independència política no hi pot haver la independència esportiva”, tal com augurava la campanya de protesta ciutadana contra l'exclusió de la selecció catalana d'hoquei patins a Montreux, ara fa una dècada.

Implicació d'esportistes

És el moment, doncs, que Catalunya es doti de les estructures d'un estat propi: no tenim cap altra possibilitat si volem que se'ns conegui i reconegui com el que realment som a Europa i al món. Amb l'estat propi, la FECAPA reprendrà les converses amb la Federació Internacional (FIRS) per poder tornar a ser admesa com a membre de ple dret. “Fet i fet, considerem que aquest pas representarà un salt qualitatiu. Per aconseguir-ho caldrà, però, suar de valent la samarreta, com sempre ho hem fet. Si tots hi juguem, aquest partit el guanyarem.

Cal que els clubs i els esportistes del nostre esport s'impliquin de debò en aquest procés de transició nacional. És per això que des d'avui fem una crida a tots els clubs d'hoquei sobre patins, hoquei en línia, patinatge artístic i de velocitat que s'afegeixin i s'adhereixin a la comissió.”

Amb Ramon Basiana al capdavant

Els integrants de la comissió són Ramon Basiana (president de la Federació Catalana de Patinatge), Yolanda Muro (vicepresidenta primera), Benjamí Pons. (vicepresident segon), Judith Martínez, secretària de la junta directiva de la catalana; Camí Mendoza (presidenta del Comitè Català de Patinatge Artístic), Alfred Verdaguer (responsable de seleccions catalanes i coordinador de la CTN-FECAPA), Pili Navarro (gerent de la federació) i Quim Pastor (secretari general de la federació).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)