Internacional

El Benfica tira de galons

Copa Continental. El Moritz Vendrell, tot i fer un bon partit, no va poder aturar la qualitat del campió d'Europa i tocarà fer una gesta a Lisboa

BENFICA5

vendrell3

El Moritz Vendrell va perdre contra un Benfica superior i si vol guanyar el títol de la copa Continental haurà de fer una gesta històrica a Lisboa en el partit de tornada que es disputarà el 2 de novembre. Els penedesencs van fer un bon partit però no van poder aturar la qualitat de l'actual campió de la Lliga Europea, que va tenir en Joäo Rodrigues –va marcar quatre gols– i en el porter català Guillem Trabal els seus homes més destacats.

El Vendrell va iniciar el partit espès, tímid i amb dificultats, mentre que el Benfica es veia més segur a sobre la pista. A partir del gol dels portuguesos, que el van anotar amb una rematada dins del quadre, i amb els canvis que va fer el tècnic, Guillem Cabestany, els locals es van despertar. El Vendrell buscava el perill amb el tir exterior de Miras i l'entrada d'Albesa i Àngel Rodríguez va fer que passessin a fer més jugades i l'empat va arribar en un contraatac culminat per Àngel Rodríguez. Els portuguesos es van sentir incòmodes en els següents minuts i el seu entrenador va demanar temps mort. Tot just reiniciar-se el joc Diogo Rafael, amb un gran xut, va marcar l'1-2. Els penedesencs estaven més situats dins del partit i van reaccionar de seguida. Una gran xut de lluny de Miras el va refusar Trabal, i el va recollir Albesa. Va aixecar el cap, va veure els companys i va fer una gran assistència a Cortijo, que va marcar el 2-2. L'últim minut abans del descans va ser frenètic. A 59 segons Coy va enviar un gran xut al travesser i a la jugada següent Àngel Rodríguez es va quedar sol però no va poder superar Trabal.

En la segona meitat el conjunt portuguès va ser encara més superior al Vendrell. Joäo Rodrigues va mostrar tota la seva capacitat tècnica en atac i al darrere Trabal va seguir fent bones aturades en el seu primer partit oficial amb el conjunt portuguès. Una targeta blava a Creus va propiciar una falta directa i el 2-3, i tot seguit va arribar un nou gol visitant després d'una bona assistència de Carlos López a Joäo Rodrigues per darrera la porteria. En els darrers minuts el Vendrell va reaccionar i Miras va marcar (3-4) en aprofitar el refús a un llançament de penal que havia fet ell mateix. El 3-5 definitiu va arribar després d'una falta directa que Puigbí va aturar a Joäo Rodrigues, però el rebot va anar a un costat i el mateix jugador portuguès va centrar amb la mala fortuna que la bola va tocar Puigbí i va entrar. L'última oportunitat va ser del Vendrell en un penal que Miras va xutar i Trabal va aturar.

MORITZ VENDRELL: Puigbí, Creus, Miras, Jordi Ferrer i Lluís Ferrer –equip inicial–; Albesa, Àngel Rodríguez i Cortijo. BENFICA: Trabal, Walter Neves, Abalos, Joäo Rodrigues i Carlos López –equip inicial–; Diogo Rafael, Coy, Rocha i Tiago Jorge. GOLS: 0-1 (6') Joäo Rodrigues. 1-1 (16') Àngel Rodríguez. 1-2 (17') Diogo Rafael. 2-2 (18') Cortijo. 2-3 (38') Joäo Rodrigues. 2-4 (40') Joäo Rodrigues. 3-4 (44') Miras. 3-5 (47') Joäo Rodrigues. ÀRBITRE: Ferrari i Galoppi (Italia). Van mostrar targeta blava a Creus i Albesa. FALTES: 7 del Vendrell i 8 del Benfica. COMENTARI: Unes 600 persones en el pavelló del CE Vendrell.